Ультиматум Ірану! У США не стримались – час настав: епохальне рішення. Поблажок не буде!

Глава Державного Департаменту США Ентоні Блінкен заявив, що їхня країна не допускає жодної можливості для послаблення санкцій проти Ірану в процесі переговорів, котрі стосуються визволення американських громадян із незаконного ув’язнення в цій країні.

Про це він заявив у четвер під час спільної пресконференції з главою МЗС Мексики в Вашингтоні.

«Дозвольте мені чітко прояснити кілька речей: у будь-якому випадку, у будь-якому відношенні, Іран не отримає жодних послаблень санкцій», – наголосив глава американської дипломатії.

У відповідь на запитання про розблокування частини активів Ірану в Південній Кореї в якості угоди щодо звільнення американців, держсекретар США зазначив, що будь-які розблоковані кошти переводитимуться лише на обмежені рахунки, щоби їх можна було використати тільки в гуманітарних цілях.

«Є винятки (із санкцій – ред.) для гуманітарної допомоги, які існують від початку»,- уточнив Блінкен.

Він також зазначив, що Сполучені Штати Америки «продовжать застосовувати всі свої санкції», для того, аби «рішуче протидіяти дестабілізації з боку Ірану в регіоні та за його межами. Це також включає і постачання в Росію безпілотників для її агресивної війни проти України».

Блінкен стверджує, що звільнення американців та продовження санкційного тиску на Іран – це «абсолютно окремі теми» переговорів.

«Ми зосередилися на тому, щоби повернути наших людей додому, але ми продовжимо вживати рішучих заходів у відповідь на іншу діяльність Ірану, щодо якої ми та багато інших країн виступаємо категорично проти»,- підкреслив держсекретар США.

Як раніше писали ЗМІ, у четвер Іран під тиском офіційного Вашингтона в результаті тривалих переговорів звільнив із в’язниці п’ятьох американських громадян під домашній арешт.