Увага всього світу ТАМ! Це не Бахмут – новий наступ окупантів? Місто назвали, тримайтеся!

Харківська область щодня потерпає від обстрілів російських терористів, з особливою жорстокістю нищать Куп’янський район, який звільнили від окупації минулого року. Проте місто не повторюватиме долю Бахмута за масштабами руйнувань.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Східного угруповання військ Збройних Сил України Сергій Череватий. Він підкреслив, що ситуація на Куп’янському напрямку кардинально відрізняється від Бахмутського.

За словами Череватого, Куп’янськ точно не повторить долю міста-фортеці Бахмут. Нині немає підстав, аби таке навіть припускати.

“Ні, ми не бачимо поки що таких поганих тенденцій. Там надійно вибудована оборона, і в принципі немає для того підстав, щоб так думати”, – заявив Сергій Череватий.

Він також розповів, що на Лимансько-Куп’янському напрямку за минулу добу відбулося 2 боєзіткнення. Ворог продовжує обстрілювати українські позиції з артилерії та РСЗВ. Лише 27 травня зафіксовано 342 обстріли та три авіаудари. Разом з тим, ЗСУ завдають втрат ворогам – у боях було ліквідовано 20 окупантів, ще 52 – отримали поранення. Також українським захисникам вдалося знищити гармату країни-окупантки.

За даними Харківської Обласної військової адміністрації, найгарячішим в регіоні на сьогодні залишається Куп’янський напрямок. Олег Синєгубов повідомив, що противник провів наступальні операції біля Масютівки, але без успіху.

Військовослужбовці ЗСУ продовжують просуватися на Бахмутському напрямку. Через наступальні операції українських захисників, вагнерівці тікають з Бахмута. Череватий заявив, що ЗСУ на деяких ділянках фронту проходять по 350 – 450 метрів.

“Під час наших контратакувальних дій на деяких позиціях наші підрозділи змогли просунутися на відстань від 350 до 450 метрів”, – в черговий раз підкреслив Череватий.

Окрім того, речник Східного угруповування підкреслив, що за останню добу значно знизилися активність бойових дій з боку ворога. Вагнерівці продовжують завдавати вогневі удари, але бойове зіткнення було лише одне. Череватий заявив, що найманці Пригожина дійсно проводять ротацію, а бажання залишити місто до 1 червня – справді велике.

Зазначимо також, що в останніх зведеннях Генштабу ЗСУ про Бахмут не згадується, оскільки бойові дії у місті наразі зведені до мінімуму. Однак ворог продовжує завдавати вогневих ударів, наголошує Череватий.

На запитання про те, чи означають ці зведення, що бойові дії в самому Бахмуті вже завершені, речник Східного угрупування військ ЗСУ відповів, що вони зведені до мінімуму – за поточну добу на цьому напрямку було тільки одне боєзіткнення.

    “Щоправда, ворог продовжує завдавати вогневих ударів. 250 разів він ствольною і реактивною артилерією бив по наших позиціях. Ми також відповідали ворогу вогнем, в результаті чого було вбито 80 окупантів, 99 зазнали поранень, один взятий в полон”, – повідомив Сергій Череватий.

Також, за його словами, було підбито дві самохідні мінометно-артилерійські установки ворога “Нона”, одну установку “Гвоздика”, одну станцію радіоелектронної боротьби і один польовий склад з боєприпасами противника.

    “Ми спостерігаємо у ворога ротаційні процеси, зокрема і злочинної організації Вагнера. Для нас це не є причиною, щоб не наносити по них удари”, – сказав речник ЗСУ.

У висновку він зазначив, що наразі не було нових просувань ЗСУ по флангах, тому що йде інша бойова робота, яка допоможе в майбутньому просуванні Сил оборони України.