Увага всього світу ТАМ! Таке вперше в історії – чудова звістка: прямо сьогодні! Окупанти здалися, доля міста!

Українські захисники на Бахмутському напрямі ведуть динамічну оборону своїх позицій. У той же час, росіяни добровільно капітулюють. 

  Про це одному з українських ЗМІ розповів військовослужбовець ЗСУ Петро Волощенко. За його словами, протягом останніх днів ВСУ вдалося досягти певних результатів у Бахмуті. 

  Петро Волощенко повідомив, що справді російські військові дедалі частіше здаються у полон. Втім, ситуація у Бахмуті відрізняється від посадок, маленьких селищ та сіл навколо міста. 

  «У самому місті, по-перше, вони дуже сильно глушать переговорні моменти, знайшли протидію Starlink, і це ускладнює нам роботу закупорки від них і взагалі між підрозділами та самим КНП», – наголосив він. 

  По-друге, росіяни ослаблені, тому їх простіше брати в полон. ЗСУ спочатку спостерігають за тим, як окупанти заходять до п’ятиповерхових будинків, а потім проводять вогневу поразку за цілями. 

  «Вони, коли відчувають перші хвилини нашого штурму будівлі, здаються в полон: просто кричать із вікон: «Ми здаємось, ми здаємось!» Виходить один їхній представник, наприклад, командир взводу або їхній ротний, і таким чином відбувається здавання в полон», – пояснив український захисник. 

  За його словами, у ворога є проблеми із мотивацією. Росіяни заходять до Бахмута з переконанням, що місто їхнє – таку думку їм нав’язують командири.  

Петро Волощенко підкреслив, що зараз ЗСУ продовжують активну та динамічну оборону Бахмута, яка переходить у потужну атаку. 

  «У нас у Вартовому Яру стоїть дуже хороша стовбурова артилерія, і ми влучно вибиваємо ворога, де б він не заходив», – наголосив він. 

  До того ж, над Бахмутом щодня буквально нависає близько сотні БПЛА, які практично контролюють усі рухи військових. Втім, це не заважає українській стороні досягати успіхів. 

  “Вперше за останній тиждень ми сконцентрували правильно вогонь і змогли відкинути їх навіть на кілька вулиць”, – розповів він і додав, що росіяни не контролюють центр міста. 

  За його словами, траса Костянтинівка – Бахмут під фізичним контролем українських військових. Втім, для подолання цього шляху захисникам доводиться їхати з шаленою швидкістю, щоб ворог не встиг завдати удару. 

  Волощенко зазначив, що українські захисники чекають на сприятливу погоду, коли траса підсохне. Потім вони матимуть змогу відкинути ворога далі. 

  «Ми далі зможемо просуватися асфальтовим покриттям», – переконаний він. 

  До того ж, українське командування кожні 2–4 години контролює ситуацію у місті. В даний час ведуться бої у густо забудованих секторах. 

Ситуацію на Бахмутському напрямку прокоментував і представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. Він зазначив, що росіяни продовжують кидати на фронт колишніх в’язнів, і що армія РФ зазнає великих втрат. 

На Бахмутському напрямку за добу сталося понад 30 бойових зіткнень, в ході яких українські військові знищили 121 солдат РФ, ще 129 російських загарбників було поранено.   

“За цю добу на Бахмутському напрямку ворог люто продовжував бити за нашими позиціями: 265 обстрілів зі ствольної та реактивної артилерії. Відбулося 31 бойовий зіткнення, тільки в районі самого Бахмута – 30. Водночас місто обстріляли 97 разів”, – розповів він. 

  За словами Череватого, росіяни продовжують кидати на фронт колишніх в’язнів. 

  Представник Східного угруповання військ ЗСУ додав, що армія РФ зазнає великих втрат. Такі темпи втрат не лише зменшують кількісно особовий склад ворожої армії, а й потенціал для наступальних дій. Таким чином зокрема інтенсивність штурмів на Бахмутському напрямку дещо знизилась, хоча запеклі бої все ще тривають.