Уже відсьогодні! Україна прийняла рішення – вихід з угоди. Зеленський підписав – історичне рішення!

Україна виходить з угоди про основні напрямки співробітництва держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі захисту прав споживачів.

Відповідний закон набирає чинності в неділю, 4 липня.

«Вийти з Угоди про основні напрямки співробітництва держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі захисту прав споживачів, укладеного 25 січня 2000 року в Москві і ратифікованої Законом України від 7 березня 2002 року», – наголошується в документі.

Варто зауважити, що парламент прийняв закон про вихід України з Угоди про основні напрямки співробітництва держав СНД у сфері захисту прав споживачів ще 15 червня 2021 року.

Раніше ми повідомляли, що на засіданні Верховної Ради був схвалений законопроект №0088, який передбачає вихід України з угоди СНД про співробітництво в захисті інтелектуальної власності.

Також ми писали, що Володимир Зеленський підписав Указ № 70/2021 «Про вихід України з міжнародних договорів, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав».

Зокрема, Україна вийшла з угоди про цивільну авіацію та про використання повітряного простору.

Відзначається, що документ був підписаний 25 грудня 1991 року. Відповідно до цієї угоди, передбачалося створення єдиного повітряного простору між державами-підписантами.

Також держава вийшла з угоди про використання повітряного простору своєю територією для здійснення діяльності Збройних сил країн СНД. Даний документ був підписаний 15 травня 1992 року в Ташкенті.

Крім того президент України доручив МЗС України повідомити Раду з авіації та використання повітряного простору про вихід України з угод СНД.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.