Уже зараз! Рада прийняла термінове рішення – погодили. “За” – 287 нардепів: що передбачає документ

Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект № 3486, мова в якому йде про посилення соціального захисту роботодавців і працівників в період карантину. Відповідний документ підтримали 287 народних депутатів.

Про це стало відомо в ході чергового засідання Верховної Ради в середу, 2 грудня.

Так, законопроектом пропонують надавати допомогу по частковому безробіттю всім підприємствам як в період карантину виник через пандемію коронавируса, так і під час інших карантинів. Для отримання допомоги роботодавці повинні повідомляти в центр зайнятість про майбутній масове звільнення працівників не пізніше ніж за два місяці до звільнення. У разі державних службовців про звільнення має бути повідомлено за місяць.

Також законопроект передбачає, що особам, звільненим з військової служби після участі в проведенні АТО / ООС без умови встановлення інвалідності, надаватимуть ваучери, а главам сімейних фермерських господарств дозволять платити ЄСВ за себе і за членів сімейного фермерського господарства. Також фонд соціального захисту інвалідів може використовувати кошти, що надійшли до державного бюджету від сплати санкцій та пені, для надання роботодавцям компенсацій.