Уже зараз! Зеленський зійшов з літака – історичний момент. Надважлива зустріч – у ці хвилини. За закритими дверима!

Президент України Володимир Зеленський 16 квітня прибув до Парижа для зустрічі з французьким лідером Еммануелем Макроном. Крім того, в онлайн-режимі до них приєднається канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Головна мета його візиту – обговорення стягування російських військ до українського кордону для ескалації конфлікту. Крім того, планується розгляд питань реформ в Україні.

13:44 – літак глави держави і першої леді України Олени Зеленської прибув до Парижа.

14:04 – прес-служба Офісу президента повідомила, що в Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського і Макрона в форматі тет-а-тет.

Нагадаємо, під час зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом в Брюсселі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія стягнула свої війська до українського кордону відразу на трьох напрямках – у тимчасово окупованому Криму, на півночі і на Донбасі.

Така напружена обстановка не залишилася непоміченою Заходом. Так, в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі було скликано позачергове засідання Комісії Україна – НАТО.

Крім того, в Європейській комісії на 19 квітня запланували засідання міністрів закордонних справ через ескалацію на сході України.

Також ситуації на Донбасі буде присвячено спільне засідання обох постійно діючих директивних органів ОБСЄ – Постійної ради і Форуму безпеки співпраці.

Нагадаємо, що Європа рішуче налаштована в плані реакції на дії Росії біля кордонів України і на тимчасово окупованих територіях.

Так, німецький політик і депутат Європейського парламенту Манфред Вебер запропонував втихомирити країну-агресора заморожуванням рахунків олігархів і від’єднанням її від міжнародної платіжної системи SWIFT.

А МЗС Франції і Німеччини навіть виступили зі спільною заявою, в якій засудили РФ за зростання числа порушень режиму припинення вогню на сході України.

Розмова з Путіним

Уже після погіршення ситуації в зоні ООС, але перед зустріччю з Зеленським Меркель і Макрон провели телефонні переговори з лідером Росії Володимиром Путіним. Вони відбулися 30 березня.

Примітно, що Меркель і Макрон закликали РФ взяти на себе відповідальність за те, що відбувається на Донбасі, а також провести зустріч в “нормандському форматі”. Однак в прес-релізі Кремля про це промовчали і традиційно заявили, що Мінські домовленості не виконує Україна.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.