В аеропорту “Київ” на хабарі впіймали керівника митного поста (ФОТО, ВІДЕО)

Правоохоронці затримали начальника відділу митного поста «Аеропорт «Київ» при одержанні хабара за створення умов для переміщення підакцизного товару через державний кордон України поза митним контролем. Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України, передає Корупція.Інфо

«Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно з працівниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки Служби Безпеки України затримано безпосередньо після одержання неправомірної вигоди в розмірі $3 тис. начальника відділу митного поста «Аеропорт «Київ» (Жуляни). Вказані кошти начальник відділу вимагав та отримав від громадянина за створення умов для переміщення підакцизного товару через державний кордон України поза митним контролем», – розповіли у військовій прокуратурі.

Наразі готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди) та клопотання про обрання запобіжного заходу в виді тримання під вартою та відсторонення від посади. 

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали заступника керівника компанії "Західукргеологія". Він був затриманий при отриманні частини хабара в розмірі 1,5 млн грн у своєму службовому кабінеті. У поліції сказали, що він вимагав хабар у розмірі 3 млн грн за сприяння в підготовці і погодженні документації на газове родовище з подальшою видачею спеціального дозволу на користування надрами.