В ці хвилини! Разумков врізав: “потрібно визнавати помилки”! Зеленський випалив – Шмигаль не чекав, позбутись корупції!

Спікер ВР Дмитро Разумков має намір обговорити з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем питання щодо підготовки проєкту змін до закону “Про запобігання корупції”. Про це він сказав на погоджувальній раді парламенту, інформує РБК-Україна.

“На мій погляд, абсолютно слушна пропозиція президента. Він запропонував внести зміни до положень закону “Про запобігання корупції” щодо помічників та радників глави Верховної Ради. Треба визнавати помилки”, – заявив очільник Ради.

За його словами, норму закону треба повернути до редакції 2019 року.

“Випали і радники глави ВР, але також випали і багато інших категорій. Він (Зеленський. – Ред.) звернувся з відповідним листом до Кабміну… Треба буде повернути норму закону до тої редакції, яка була у 2019 році і щодо Офісу Президента, і щодо радників Кабінету Міністрів”, – зазначив Разумков.

Глава ВР ще обговорить це питання зі Шмигалем.

“Я проговорю ще це питання з прем’єр-міністром, бо такі законопроєкти в Кабміні доволі довго готуються до розгляду. Я думаю, що це ми можемо зробити на рівні нардепів… Далі такі помилки більше робити не будемо”, – запевнив він.

Також Дмитро Размков зазначив, що законопроект про деолігархізацію з’явиться у Верховній Раді найближчим часом. Поки що анонсований президентом Володимиром Зеленським законопроект не надходив до парламенту.

“Законопроект щодо деолігархізації я ще не бачив. Він ще не заходив у Верховну Раду. Думаю, що найближчим часом він з’явиться. Він буде на сайті Ради. Після цього ми зможемо поговорити та обговорювати ті аспекти, які в ньому будуть відображені”, – сказав Разумков.

Він наголосив, що не належить до кола “втаємничених осіб”, які вже ознайомилися з текстом законопроекту.

Спікер також вважає, що “не повинно бути груп впливу, а весь парламент має бути єдиною групою впливу для українського народу, працювати саме на це… Якщо ми говоримо про підтримку бізнесу та лобіювання інтересів в гарному розумінні цього слова.., то насправді в багатьох країнах світу лобізм – це нормальна практика, яку запровадили багато-багато років. І вона демонструє прозорість, якщо ми говоримо про США та деякі країни ЄС. В Україні такого немає. І в Україні цей «лобізм», на жаль, несе корупційну складову. Якщо є корупційна складова, то у нас достатня кількість антикорупційних органів, які повинні робити свою справу. Якщо хтось із народних депутатів отримав кошти за те, щоб голосувати чи ні, якщо ж такий факт.., є НАБУ, НАЗК, Верховний суд”.