В ці хвилини! Саакашвілі добив його – Янукович в ауті. Накрили баригу. Це таки сталось – повний крах

За кар’єрними призначенями Пудрика можна з філігранною точністю відстежувати рівень корумпованості державних органів в Україні, розпочав свій допис в телеграм Михеіл Саакашвілі, далі позиція в оригіналі:

Цей умілець оббілечував підприємців, починаючи з 1998 року, очолюючи: Бердянську, Донецьку, Луганську, Чернігівську, Львівську, Кримську та Кіровоградську митниці! За ці заслуги його навіть люстрували в 2015 році, але він зміг опротестувати це рішення в самому чесному в світі українському суді.

Але професійні «таланти і навички» Пудрика оцінив по достоїнству не тільки Янукович, а й діючий міністр фінансів Марченко. У 2020 році Марченко призначає Пудрика заступником начальника Одеської митниці! (Цього горе-міністра варто було б звільнити тільки за одне це кадрове рішення, але він і нині там). Правда, протримався на Одеській митниці Пудрик недовго. Уже через кілька місяців в його відомстві пройшли обшуки, були вручені підозри щодо отримання неправомірної вигоди (хабарів по-простому) і Пудрика нишком від гріха подалі зняли.

Однак на цьому кар’єрні пригоди Пудрика не закінчилися. Днями цей цінний кадр «виграв» конкурс на главу ДПСС в Одеській області (служби по контролю безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів). Вже бачу, як цей тип захищає права споживачів!

Це все було б смішно, якби не було так сумно.

Конкурси продовжують купуватися. Посади як і раніше – спосіб заробити. На митницях твориться відверте свавілля, а в міністерських кріслах сидять Марченки і Ткаченки, які все це покривають.

Безсумнівно, є позитивні зміни і тенденції, але ми можемо рухатися в сто разів швидше! Все, що для цього потрібно, – впровадити ті реформи, які вже були затверджені Нацрадою під головуванням Президента Зеленського. Багато з них вже давно готові і чекають тільки політичної волі, щоб зломити опір корупційної української бюрократії.

P.S.

Між іншим, в перервах між своїм служінням суспільству Пудрик, щоб ви розуміли, був цілим проректором університету Державної фіскальної служби! Страшно? Мені теж.

Нагадаємо, в кінці червня:

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїл Саакашвілі назвав міністра культури Олександра Ткаченка баригою, а Мінкульт — “ПП “Роги й копита”.

“За інтелігентним виглядом міністра культури ховається звичайний крамар, який торгує своєю посадою замість товарів. Я вже давно не вживаю слово “барига”, але його воно характеризує якнайкраще! Під його керівництвом все Міністерство культури перепрофілювалося у звичайне ПП “Роги й копита”, яке обдирає українців де і як тільки можна! Під виглядом збереження історичної спадщини це міністерство продає дозволи на будівництва в історичних ареалах міст. Як ніхто інший зі своїм одеським і київським досвідом я розумію важливість порятунку і захисту об’єктів культури, але те, що він робить – цьому прямо протилежно, він просто встановив касу і хоче обілечувати всі будівельні об’єкти. Маразм дійшов до того, що вони барижать ці дозволи навіть там, де не мають на це права. У Києві, наприклад, не прийнятий історико-культурний опорний план, але це не заважає Ткаченку кошмарити місцевий бізнес і знахабніти до того, що “оштрафувати” Резиденцію посла Кореї за те, що їм вчасно не занесли. Слава богу, суддя попався адекватний і поставив їх на місце, інакше був би міжнародний скандал!”, – написав Саакашвілі.

Він зазначив, що Міністерство культури має намір отримати додаткові контрольні функції для розширення корупційних можливостей при видачі дозволів.

“Мабуть, такі обмеження “поля діяльності” сильно нервують міністра культури, тому він вирішив його розширити й разом з подільниками протягнув на засіданні Кабміну створення якоїсь інспекції, яка буде дозволяти взагалі всі будівництва, а під шумок ще й обілечувати готелі, підім’явши під себе привласнення категорій (зірок). Причому, якщо раніше це була процедура добровільна, то зараз стає обов’язковою для всіх! Від готелів вони вимагають заповнити декларацію з 215 пунктів, яку ніколи в житті не заповнить жоден притомний бізнес, — відповідно, це пряме запрошення для хабаря. Крім того, з присвоєнням готельної теми хваткий міністр підмазався до модної зараз теми казино — як же вони можуть відкриватися без того, щоб він і їх не обілетив!”, – розповів Саакашвілі.

“Коли ми говоримо про пам’ятки культурної спадщини, ми повинні пам’ятати, що зараз міністром культури є людина, яка хоче знищити Одеську кіностудію на Французькому бульварі, що є об’єктом культурної спадщини всієї України, і замість неї побудувати безликі корпуси. І він — той, хто зазіхає на найдорожче в Одесі та особисто несе відповідальність за будівельне свавілля, яке зараз твориться в центрі Києва, — читатиме лекції про важливість збереження культурної спадщини? Не може бути при президентові Зеленському в уряді такої людини, яка називається міністром. Його не те що з міністрів, його взагалі з держслужби потрібно гнати втришия. Його і всіх йому подібних. Інакше нічого поміняти ніколи не вдасться”, – написав Саакашвілі.