В ці хвилини! У Байдена запевнили – дзвінок буде: вірний друг України, Зеленський в очікуванні! Вже скоро

У Вашингтоні заперечили інформацію про начебто вимоги, які повинен виконати президент України Зеленський задля дзвінка Джо Байдена. Розмова з Зеленським обов’язково відбудеться, проте главі Білого дому просто потрібно трохи більше часу.

Про це розповів офіційний представник посольства США в Україні Даніель Лангенкамп. Дипломат зазначив, що нова адміністрація США приділяє багато уваги Україні.

“Дзвінок буде. Ми впевнені в цьому. Президент Байден чітко заявив про свою прихильність відносинам з усім світом і підтвердив, що є вірним другом України”, – зазначив Лангенкамп.

Лангенкамп зауважив, що особисто у співпраці з українською стороною зацікавлений держсекретар США Ентоні Блінкен. Адже він вже спілкувався з главою МЗС України Дмитром Кулебою. Також міністр оборони Ллойд Остін розмовляв з очільником Міноборони України Андрієм Тараном.

“Білий дім і Блінкен підтвердили прихильність суверенітету і територіальної цілісності України заявами з приводу 7-ї річниці незаконної анексії Криму. Адміністрація Байдена вже взяла на себе зобов’язання взяти участь у “Кримській платформі””, – сказав Лангенкамп.

Щодо вимог, які начебто висували Зеленському, то, наголосив співробітник посольства, Україну розглядають, як партнера, якому не висувають умов. Та й у Вашингтоні натхненні діями української влади проти чинників, які шкодять національним інтересам.

Варто наголосити, що група сенаторів США внесла проєкт закону про безпекове партнерство з Україною. Він зокрема передбачає призначення представника для переговорів у нормандському форматі.

Відповідний законопроєкт внесли до Комітету Сенату з питань міжнародних відносин. На нього вже відреагували в Офісі Президента України.

Проєкт закону 17 березня внесли сенатори Боб Менендез, Джим Ріш, Роб Портман, Кріс Мерфі, Джон Баррассо та Джин Шахін. Зазначається, що його внесли повторно: вперше Сенату його представляли у липні 2020 року.

Сенатори зазначили: Україна є стратегічним партнером, яку США збираються всіляко підтримувати у боротьбі з агресією Росії.

“Українському народові потрібні всі доступні ресурси для боротьби з російською агресією. Ми підтримуємо народ України, коли він захищає суверенітет і територіальну цілісність своєї нації”, – зазначив Баррассо.

У Зеленського зазначили: високо цінують таку ініціативу США. Штати є стратегічним партнером України, тож це хороша можливість для зміцнення українсько-американських відносин. Законопроєкт, якщо буде ухвалений, поглибить співпрацю, зокрема в секторі національної безпеки.

Фінансування військових потреб, яке передбачає законопроєкт, наближуватиме армію України до стандартів НАТО.

“Можливе надання додаткового фінансування оборонної сфери України допоможе покращити підготовку, озброєння та матеріально-технічне забезпечення військових і пришвидшить перехід українського війська на стандарти НАТО”, – зазначили в ОП.

Щодо призначення спеціального представника у нормандському форматі в Офісі Президента зазначили, що вітають таку ініціативу.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.