В ці хвилини! Вслід за Аваковим – Венедіктова наступна: швидка відставка. Повна чистка – прямо в Раді. Кінець

Голосування за відставку Авакова у Верховній Раді пройшло без проблем і сенсацій, про це пише політолог Володимир Фесенко.

Це побічно підтверджує, що обидві сторони (і президентська команда, і команда Авакова) не хочуть конфлікту. Ну а Аваков починає адаптацію до нової (постміністерского і постМВДешного) життя.

Питають: чому він не прийшов на засідання Верховної Ради? Думаю, що тут спрацювала суто психологічна мотивація. Йому явно не хотілося брати участь в політичному спектаклі в ролі головного об’єкта. Схоже, що на якийсь час він хоче відсторонитися від політики. Але політика його навряд чи відпустить. І, судячи з виступів деяких народних депутатів з питання відставки Авакова, його будуть тягнути в політику. Що з цього вийде, ми дізнаємося не відразу. Швидше за все, Арсен Борисович буде діяти по ситуації. А ось як, думаю, що він і сам ще не визначився – пише політолог.

А от телеграм – канал Шептун пише:

На Авакові обкатали технологію по швидкій відправці міністрів у відставку. Венедіктова, Таран і Малюська починають відчувати себе невпевнено.

Тим не менше, проти відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова проголосували семеро народних депутатів, ще 17 — утрималися.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Не підтримали відставку Авакова такі народні обранці:

Олексій Кучеренко (Батьківщина)
Вадим Івченко (Батьківщина)
Валентин Наливайченко (Батьківщина)
Олександр Дубінський (позафракційний)
Дмитро Шенцев (позафракційний)
Вікторія Гриб (позафракційна)
Дмитро Шпенов (позафракційний)

Не голосували за відставку міністра внутрішніх справ 36 нардепів. У фракції Опозиційна платформа — За життя — 30 депутатів, у ВО Батьківщина не голосував Михайло Волинець, у Європейській солідарності — Вікторія Сюмар.

В свою чергу, Леді Ю зазначила наступне, адже її фракція влаштувала повний бойкот:

“Ми не формували цей уряд. Ми не несемо відповідальність за те, що цей уряд наробив. Тому ми і не будемо голосувати за будь-які рокіровки. Тому що не віримо, що зміна одних прізвищ на інші щось змінить у країні, поки не зміниться тотальна влада “Слуг народу”. Наших голосів за кадрові питання не буде”, – заявила нардепка.

Говорячи про те, кого вона бачить на посаді міністра внутрішніх справ, Тимошенко зауважила: “Я бачу повну зміну влади в Україні”.

А от позафракційний нардеп Олександр Дубінський заявив, що після відставки Авакова, люди підійдуть до Ради, і банально битимуть народних депутатів, і ніхто їх не захистить. Це не законно, так не можна робити – але вони будуть це робити, адже назбиралось дуже багато проблем, і депутати ще пошкодують – говорить Дубінський.

Також стало відомо, що Депутатська фракція партії “Голос” у Верховній Раді не голосуватиме за призначення Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ України.

“Ми фракція опозиції, тому не голосуватимемо за це призначення. Це очевидно, це вже як аксіома”, – сказав Железняк агентству “Інтерфакс-Україна” у четвер.

Водночас у коментарі журналістам він зазначив, що фракція не планує проводити зустрічей із Монастирським, оскільки “поки що такої пропозиції не було”.

“Я знав заздалегідь, хто буде кандидатом (на посаду міністра внутрішніх справ – ІФ), я його (Монастирського – ІФ) запитав, чи потрібно це йому, і з його відповіді я зрозумів, що напевно він набрався сил і натхнення, щоб зайняти цю посаду. Сподіваюся, що будуть реформи”, – додав Железняк.