В цю секунду! Відставка – це ультиматум: у Зеленського зробили заяву – досить. Рішення президента

Заступник голови Верховної Ради висловився про кадрові перестановки в уряді.

Чи очікуються в уряді кадрові перестановки, розповів у програмі “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24” перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Я ставлюсь до будь-якої посади виключно з точки зору того, чи виконує людина, яка на ній знаходиться, той функціонал, який на неї покладається, чи ні. І відразу, спілкуючись з президентом, прем’єром та іншими, ми завжди домовлялися: ти на цій посаді до тих пір, поки ефективно справляєшся. Ніхто не має ніяких образ, якщо буде вирішено, що його робота виконується незадовільно. Ви вже мали можливість не один раз бачити це”, — сказав він.

Стефанчук привів аналогію з футболом.

“Я завжди кажу — нічого немає дивного, якщо на останніх хвилинах гри збірної випускають молодого Довбика, який забиває гол і виводить Україну далі. Потрібно ось так ставитися до цих питань – давати можливість реалізації потенціалу. А єдиним мірилом ефективності повинна бути ефективність людини на цій посади. Я думаю, за аналітикою бюджету на наступний рік будуть прийняті деякі кадрові рішення, я цього не виключаю”, — сказав він.

До речі, останнім часом ходять чутки й про можливу нову посаду Стефанчука. Але, коментуючи чутки про начебто його призначення на місце спікера парламенту Дмитра Разумкова, заявив, що таку інформацію поширює той, хто в ній зацікавлений, і своєю посадою він цілком задоволений. Водночас, повідомляється, що через поширення цих чуток зі Стефанчука зняли деякі повноваження.

Про це сам Стефанчук заявив в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Він запевнив, що посада віцеспікера Верховної Ради, яку Стефанчук наразі обіймає, його цілковито задовольняє, вона найбільше відповідає його рівню кваліфікації і є тим місцем, де він міг би реалізуватися найкраще.

“Після активного поширення цієї інформації я уперше зіткнувся з тим, що мені навіть складно комусь опонувати стосовно неї. Тому що вона з’явилася нізвідки, з якихось телеграм-каналів, потім вона була розповсюджена масово в усіх ЗМІ. А найкумедніше словосполучення в цьому контексті – це “довірені джерела”. Якщо в когось є інформація більш достовірна ніж та, якою володію я, то готовий опонувати. Але я точно знаю, що цю інформацію поширює той, хто в ній зацікавлений. Якщо запалюються зірки, то це комусь потрібно”, – сказав Стефанчук.

Водночас, за його словами, після поширення цих чуток на сайті парламенту в розділі “топновини” не з’являються новини за його участю, його перестали запрошувати на внутрішні наради та зустрічі, крім традиційних “понеділкових апараток”.

Окрім того, з нього зняли деякі повноваження першого заступника голови, які вважаються традиційними для його посади. Утім, Стефанчук запевнив, що він не схильний вбачати якусь конспірологію і думає, “що це радше якісь внутрішні апаратні нюанси”.