В прямому ефірі! Медведчука рознесли – символ кремлівських рук: пришлють наступного! Треба діяти

Президенту України Володимиру Зеленському вдалось закрити медведчуківські телеканали ZIK, “112 Україна” та NewsOne. Проте це ще не означає, що Україна позбулась проросійського впливу.

Про закриття каналів Віктора Медведчука та другий термін Володимира Зеленського в ефірі програми “6/9” на 24 каналі говорили політолог Олексій Солонтай та депутат партії “Слуга народу” Микита Потураєв.

Олексій Солонтай вважає, що для Москви Медведчук – це також розхідний матеріал. Сьогодні Медведчука підтримують, завтра вже наступного пришлють.

“Медведчук – це просто символ кремлівських рук в Україні. Одного ослабити – це не означає позбутись впливу загалом всієї системи”, – сказав політолог.

“Ефект (від закриття каналів – ред.) буде. Це допоможе очищенню інформаційному простору, але тимчасово. Така риторика є потужною і сильною не від того, що вона є вмілою і вдалою. А від того, що є люди, які хочуть споживати її”, – запенив Солонтай.

Своєю чергою, Микита Потураєв зауважив, що журналісти (проросійських телеканалів – ред) харчувалися коштом грошей, отриманих від держави-ворога, від її найманців і терористів, які захопили український Донбас і катують людей. Ось чому їх закрили.

“Закон про медіа готовий, ми шліфуємо останні формулювання. Сподіваюся, що найближчим часом він буде”, – додав депутат.

“Але пригадайте, який спротив був і з боку саме цих каналів, і тих ЗМІ, від яких я не міг очікувати такої реакції. Мене й інших авторів звинувачували в наступі на свободу слова. Це не наступ, а захист, бо якщо ми програємо цю війну, то не буде ніяких вільних медіа”, – сказав Потураєв.

Олексій Солонтай додав, що на деякий період вплив інформаційної пропаганди зменшиться, однак невідомо, як довго це триватиме.

“На певний час промивання мізків зменшиться. Але через певний період вони почнуть шукати подібних каналів (або виникатимуть в Україні нові проросійські канали, або вони перемикатимуть на російські). До кінця не складається картинка в тому, що ці канали точно не зможуть відновитися. Адже щонайменше нікому не заважає брати готові канали, які зараз транслюються і навіть не купувати їх офіційно”, – сказав він.