В США ошаленіли! Байдену доповіли – диво на фронті, перемога в руках ЗСУ! Астрономічний прорив!

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у п’ятницю, що українські сили досягли певних успіхів у своїх операціях у Харкові та Херсоні. Ці досягнення стануть серйозним ударом для Росії, яка, за словами західних спецслужб, зазнала величезних втрат.

“Зараз ми бачимо успіх біля Херсона, ми бачимо певний успіх біля Харкова, і це дуже, дуже надихає”, — сказав Остін під час пресконференції зі своїм чеським колегою в Празі.

Успіхи ЗСУ також стануть великим поштовхом для Києва, який прагне показати своїм західним прихильникам, що він може змінити факти на місцях силою і заслуговує на подальшу підтримку.

У четвер Остін заявив, що президент Джо Байден схвалив надання Україні додаткової зброї на 675 мільйонів доларів, коли він та інші міністри оборони зустрілися в Німеччині, щоб обговорити, як продовжувати підтримувати Україну в довгостроковій перспективі.

Згідно з останніми оголошеннями про військову допомогу, загальна безпекова допомога США Україні з моменту вступу Байдена на посаду в січні 2021 року досягла 15,2 мільярда доларів.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі заявив, що, за оцінками американської сторони, втрати України під час повномасштабного вторгнення Росії оцінюються тисячами. Про це він заявив за підсумками п’ятого засідання Контактної групи з питань оборони України в четвер (формат “Рамштайн”).

“Минуло понад пів року відтоді, як Росія розпочала незаконне вторгнення у вільну та незалежну країну під назвою Україна, яка є вільною та незалежною з 1991 року. За цей час, за останні пів року, українці витримали жорстокі напади на свою столицю та інші великі міські райони по всій країні. Вони витримали незліченні ракетні та артилерійські удари. Вони понесли жорстоку ціну – тисячі, десятки тисяч убитими і пораненими”, – заявив американський генерал.

Він не уточнив, чи йдеться саме про військові втрати, чи в це число входить також і цивільне населення. А втім, пізніше Міллі додав, що “через невибіркові атаки Росії загинули багато мирних жителів, а біженців і внутрішньо переміщених осіб – майже 15 мільйонів”.

“Український народ зазнав величезних страждань, але все ж залишається вільною, незалежною та суверенною країною. Україна залишається сильною та вільною завдяки хоробрості свого народу, компетентності війська та підтримці міжнародного співтовариства”, – наголосив він.

У США вважають, що Україна має повернути захоплені Росією території. Саме від України залежить, як має закінчитися війна з Росією, проте окуповані території мають бути звільнені. І це вирішуватиме президент Володимир Зеленський. Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен після візиту до Києва

“Вони повинні визначити на яких умовах вони захочуть взаємодіяти і займатися дипломатією. Президент Зеленський дуже чітко заявив, що коли це закінчиться, це закінчиться дипломатією, але для серйозної дипломатії потрібні двоє. А одного з цих двох немає, і немає жодних ознак, що він з’явиться, і йдеться про Росію”, – цитує Блінкена Голос Америки.

Дипломат заявив, що доки Росія не покаже наміру до серйозного дипломатичного рішення, то “мало, що може бути зроблено”.

“Росія захопила території на півдні та сході України. Це Україна, це не Росія. І врешті-решт ці території мають повернутися Україні. Суверенітет і незалежність України мають бути підтверджені. У мене немає сумнівів щодо цього”, — наголосив він.

Російський диктатор Володимир Путін намагається “реалізувати своє переконання, що Україна не є самостійною країною та належить Росії”, проте, “ця гра вже закінчена і Путін тут програв”.