В США ошаленіли! Неймовірна новина – ЗСУ перевершили себе: історичний прорив! Світ в дикому шоці!

Журналісти The New York Times зазначили, що “приголомшлива швидкість просування України на північному сході країни змінила конфлікт за лічені дні”. І кинута техніка росіян свідчить, що ніякого відходу вони не планували.

Російські війська оточили Ізюм наприкінці лютого, три тижні тримали в облозі й лише тоді захопили його. Росія використовувала Ізюм як оперативну базу, командний центр та зручний транспортний вузол для захоплення східного Донбасу, що після невдалого наступу на Київ стало для кремля головною метою.

Навесні Україна мала недостатню кількість артилерії, а потім військово-політичне керівництво країни довго анонсувало контрнаступ на півдні, фактично давши росіянам підвезти туди більше сил. І саме завдяки цьому ЗСУ змогли вдало вдарити на Харківщині.

День за днем ​​українські війська просувалися все далі за російські лінії, оточуючи Ізюм і відвойовуючи міста й села на своєму шляху. Російські війська масово відступили, а прокремлівські блогери відреагували на раптовий крах оборони з шоком і жахом. У п’ятницю міноборони росії заявило, що посилює сили у Харківській області,– мовиться у статті NYT.

Попри заяви пропагандистів, те, що окупанти покинули свою техніку свідчить про те, що ніякого відходу насправді не планувалось і це – справжня втеча.

Що означає втрата Ізюма для росіян

The New York Times оцінили масштаб катастрофи, яку зазнала росія з втратою Ізюма. Це однозначно стане для окупантів переломним пунктом у війні, який можна порівняти лише з принизливою поразкою росії під Києвом.

Хід українського контрнаступу на сході в поєднанні з повільнішими й обмеженішими досягненнями на півдні є одними з найзначніших змін на передовій війни за останні місяці.

Наші війська героїчно звільняють рідну землю від загарбників. За останні дні їм вдалось серйозно просунутися.

Це підтверджують і аналітики американського Інституту вивчення війни. За їх даними, прорив за останні дні серйозний.

У ISW зазначили, що ЗСУ просунулися на 70 кілометрів і звільнили понад 3 тисячі квадратних кілометрів за останні дні. Мовиться про період з 6 вересня. Фахівці відзначають, що це більше території, ніж російські сили захопили за всі свої операції з квітня.

Український контрнаступ у Харківській області розбиває російські сили та руйнує північну донбаську вісь росії. Російські війська не ведуть контрольованого відходу і спішно тікають із південного сходу Харківської області, щоб уникнути оточення навколо Ізюма,– кажуть в ISW.

При цьому зауважують, що українські здобутки не обмежуються Ізюмом. Адже 10 вересня українські сили захопили Великий Бурлук, у результаті чого українські сили перебували в межах 15 кілометрів від кордону.

Аналітики визнають, що звільнення Ізюма – це найбільш визначне українське військове досягнення після перемоги в березневій битві під Києвом.

“Це усуне російське просування на північному заході Донецької області вздовж траси E40, яку російські військові намагалися використати для обходу українських позицій на лінії Слов’янськ – Краматорськ”, – мовиться у повідомленні.

Успішне оточення російських сил, які тікали з Ізюма означає знищення або захоплення росіян і загострює проблеми російської живої сили та морального духу.

Нагадаємо, вчора українські війська зайшли в Ізюм. Російські окупанти полишали багато техніки, також поповнився обмінний фонд.

На відео можна побачити, як ЗСУ оглядають покинуі позиції російських окупантів біля стели з надписом Ізюм. Також на відео видно багато залишених снарядів.

На цьому тлі очільник Офісу Президента Андрій Єрмак у своєму телеграмі загадково опублікував повідомлення, яке містило одну наліпку – виноград. Вочевидь це тому, що Єрмак не знайшов наліпки з родзинками.