В уряді повідомили коли в оселях українців увімкнуть опалення

В Україні 15 жовтня має початися опалювальний сезон. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в інтерв'ю. За його словами, технічно країна готова, але все ще залишаються проблеми з окремими регіонами. Про те, як їх вирішити, говоритимуть на нараді у четвер, 4 жовтня.

Популярне: Масові перевірки та шалені штрафи: як каратимуть українців вже з жовтня

"Нам потрібно зараз ще додатково прийняти розпорядження Кабінету міністрів про деякі питання опалювального сезону, але головне, що ми готові. Тепер треба вирішити питання фінансових розрахунків безпосередньо після отримання номінацій. Підписанню договорів і подачі газу від НАК "Нафтогазу" до споживачів. Поки проблеми залишаються в тих самих місцях, що і в минулому році — Черкаська область, Хмельницька (Шепетівка і Сміла), Київська область (Коцюбинське)", — розповів Зубко.

Як повідомляли, Кабінет міністрів відтермінував підвищення тарифу на газ до 18 жовтня 2018 року. До цього моменту і населення, і постачальники комунальних послуг купуватимуть блакитне паливо за чинною понад рік ціною у 6,9 грн/куб.

З 1 жовтня 2018 року частина Києва і деякі українські міста залишилися без гарячої води на кілька днів. Причиною став той факт, що завершилися терміни дії договорів постачальників газу і НАК "Нафтогаз України".