Валера, далі ТИ! Екстрене звернення Зеленського: НОВИЙ ПРЕЗИДЕНТ КРАЇНИ! Імʼя назвали — це немислимо просто!

Тема навколо політичного майбутнього Валерія Залужного досі залишається відкритою. Сам колишній головнокомандувач тривалий час утримувався від публічних виступів, уникаючи коментарів чи навіть натяків на своє подальше працевлаштування. Однак судячи з усього, цілком ймовірно, що майбутнім наступником може стати ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, адже він має неабияку довіру серед українців, а також перебуває в неймовірно теплих стосунках з самим Володимиром Олександровичем.

Валерій Федорович Залужний цілком несподівано, і навіть випадково став власником величезного політичного капіталу. Не можна сказати, щоб він його добивався чи свідомо собі будував. Можна сказати, навіть, що він його виграв у лотерею, якщо буде доречно так висловитися про ресурс народної довіри і любові. Так в українській політиці вже бувало, і не раз. Але постало питання про «ефективного власника» для цього капіталу.

Власне, обставини відставки Головнокомандувача і його щасливий вираз обличчя в картинці «прощання» з Верховним Головнокомандувачем дозволяють припустити, що питання реалізації своїх політичних активів Валерій Залужний на той момент вже вирішив. Певний план у нього був. Але йшлося не тільки про його плани.

Якщо він від самого початку діяв узгоджено з Зеленським, то публікація його президентського рейтингу виглядає як остання відчайдушна спроба опозиції спокусити генерала запаморочливою політичною кар’єрою. Якщо ж Валерій Федорович вже подумки торував собі шлях у велику політику, то нинішній хід команди президента є цілком правильним, адже в нас один очільник держави і це Зеленський.

Прояснити ситуацію може лише сам генерал Залужний. Але щось підказує, що в гострій ситуації він візьме паузу.