Валять десятками! Масштабний розгром в повітрі: шалений успіх ЗСУ – контрольний залп. Ракети вщент!

За ранок 22 жовтня української авіацією знищено уже 18 із 33 крилатих ракет над нашою країною – про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

22 жовтня о 7.00 окупанти здійснили масований ракетний обстріл території України.

Атаковано об’єкти критичної інфраструктури в різних областях держави.

Ворог атакував щонайменше десятьма літаками стратегічної авіації Ту-160 та Ту-95 з району Волгодонська Ростовської області.

Випущено 17 крилатих ракет Х-101 (Х-555).

Крім того, окупанти атакували із кораблів з акваторії Чорного моря крилатими ракетами «Калібр». Усього – 16 пусків.

В зонах відповідальності повітряного командування “Південь”, повітряного командування “Центр”, повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України авіацією, зенітними ракетними підрозділами та мобільно-вогневими групами знищено вісімнадцять крилатих ракет ворога:

– 13 КР Х-101/Х-555;

– 5 КР «Калібр».

Варто зауважити, що інформація уточнюється, адже під час чергової масштабної повітряної тривоги наша ППО продовжує знищувати ворожі цілі

Зазначимо: війська протиповітряної оборони України розтрощують більше половини всіх ракет, які випускає Росія по нашій території. Ударних дронів збивається ще більше. За декілька місяців українська держава збирається значно посилити свою систему ППО. Про це заявив глава Міноборони Олексій Резніков.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що згідно зі статистикою, війська ППО збивають 60% повітряних цілей ворога. Йдеться про крилаті і балістичні ракети. Дронів знищується ще більше.

“Хочу сказати, що наші системи ППО на сьогоднішній день вже збивають 60% повітряних цілей. Це стосується крилатих і балістичних ракет, а по дронах – набагато вище…”,- зазначив Резніков.