Валять пачками! Мінус 300 штук – ЗСУ розірвали в небі: Кремль в істериці! Розгром, всі на шматки!

Збройні сили України з 13 вересня збили понад 300 ворожих дронів-камікадзе Shahed-136. 

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

За його словами, російські війська застосовують дрони поступово, хвилями, аби виснажити українські підрозділи протиповітряної оборони, проте така тактика противника не надто ефективна. Українські військові щоразу знаходять нові шляхи ліквідації ворожих повітряних об’єктів.  

“Противник їх застосовує хвилями. Очевидно, що не кожен день, тому що є певні фактори, якісь оперативно стратегічні завдання, які він собі ставить за мету. Зрозуміло, що виснаження насамперед нашої ППО. Противник бачить результат, і зрозуміло, що відстежує, як ці дрони-камікадзе справляються, бачить, що ми їх знищуємо, шукає нові тактичні прийоми для їх застосування, зокрема використовуючи саме нічний час, дуже часто – з 12 до другої ночі, коли збивати ці дрони можна лише вогневими засобами, які мають радіолокаційні системи”, – сказав Ігнат. 
 
Окрім цього, Україна вже також отримала дрони-камікадзе від партнерів і очікує також на новітні безпілотники Switchblade 600. 

 “Безпілотна авіація стала невід’ємним чинником у військових конфліктах. У нас є БПЛА ударного типу Bayraktar TB 2. У нас є дрони-камікадзе також уже, надані нам нашими партнерами, вони використовуються”, – додав Ігнат.