“Вас обманули”. У Зеленського відреагували на новий резонансний скандал: “жодних команд”

Видання ZN.UA неочікувано для всіх заявило про те, що очільник Офісу президента Андрій Єрмак вимагав від п’ятьох членів ЦВК написати заяви про відставку, бо вони нібито “люди Богдана” — команда українського лідера Володимира Зеленського все це заперечує.

За словами представників ZN.UA, їхні джерела в ОП зізналися, що 14 серпня в Офіс були запрошені голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко, секретар ЦВК Олена Гатаулліна і ще три члени Центрвиборчкому для бесіди з головою офісу Андрієм Єрмаком. Під час зустрічі Єрмак вимагав, щоб всі п’ятеро написали заяви про відставку. Причина в тому, що вони “люди Богдана”.

Анонімні джереда наголошують, що єдина формальна причина подібної вимоги — “бажання президента”. Однак у зв’язку з відсутністю будь-яких офіційних причин, Діденко, а також всі інші члени ЦВК, запрошені в Офіс президента, відмовилися писати заяви про відставку. Команда Володимира Зеленського стверджує, що всі ці звинувачення — брехня.

“Просто перевірте – не було зустрічей в Офісі президента чи десь іще з членами ЦВК, як про це “повідомив” сайт ZN.UA. Жодних команд, намагання втрутитися чи іншого подібного спілкування з членами ЦВК – всього цього не було. Ваші джерела вас обманули. Центральна виборча комісія є незалежним органом і як інституція має все, що необхідно для самостійної роботи. Якщо комусь потрібен скандал, то ви хоча б матеріали для “малювання” скандалів підбирайте ретельніше, а то навіть якось нецікаво”, — кажуть в Офісі президента.

Нагадаємо, що колишній очільник Офісу президента Андрій Богдан виступив з жорсткою та неочікуваною заявою — він почав стверджувати, що український лідер Володимир Зеленський “проміняв мрії про щасливу країну на дешеві забаганки непрофесіоналів, які ним маніпулюють”.