Важливо! Три сценарії для країни – Банкову трясе. Дотягнути до грудня – уникнути повного локдауну!

Президент Володимир Зеленський заявив, що поки Україні вдається стримувати прогнозоване зростання хворих коронавірусом і карантин вихідного дня є результативним.

Втім уряд повинен розробити програми для допомоги якомога більшій кількості людей, які зазнають втрат через додаткові обмеження.

Про це йшла мова на традиційній нараді у президента Володимира Зеленського 23 листопада.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що тижнева динаміка захворюваності коронавірусом стабілізувалася. У свою чергу, президент Володимир Зеленський закликає докласти всіх зусиль, щоб країні вдалося уникнути повного локдауну.

“Карантин вихідного дня і додаткові заходи безпеки дають свої результати. Ми повинні зробити все, щоб уникнути повного локдауну. Поки статистика показує, що нам вдається стримувати прогнозоване зростання. Також важливо відновити всі економічні програми і почати нові, щоб допомогти якомога більшій кількості людей . Адже епідемічна ситуація в усьому світі впливає на економіку “, – висловився Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що минулого тижня уряд розробив план дій з підтримки бізнесу та окремих галузей. На цьому тижні Мінекономрозвитку повинно доопрацювати стратегію допомоги.

“А вже на цьому тижні Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства має доопрацювати показники по підтримці окремих галузей, які постраждали через введення карантину. Держава підтримає підприємців”, – сказав Шмигаль.

Але в той же час, тг-канал Резидент повідомляє, що на даний момент в Офісі Президента існує три сценарії посилення карантинних обмежень в країні, кожен з них передбачає певний рівень заражених COVID-19 за добу.

“Загальний локдаун це найбільш негативний з існуючих варіантів, його прийдеться вводити в будь-якому випадку і для цього найкраще підходять Новорічні свята, коли економіка практично не працює. Три тижні дозволять системі охорони здоров’я відновитися і звільнити місця в поліклініках. Зараз основне завдання для влади дотягнути до кінця грудня, а для цього необхідно домогтися тотального дотримання карантину вихідного дня. Якщо ситуація продовжить погіршуватися то в Україні введуть комендантську годину, а якщо і це не дасть результату то закриватимуть міста / райони / області на тижневий локдаун. Цей сценарій передбачає відрізання даного району від зовнішнього світу і пропускну систему “, – йдеться в повідомленні.