Великий конфлікт неминучий: Клімкін заявив про критичну ситуацію з Угорщиною

Міністр закордонних справ Угорщини не розуміє і не приймає українську позицію щодо незаконної видачі угорських паспортів на Закарпатті. Через це назріває новий великий конфлікт.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.

Відзначається, що зустріч глав угорського та українського МЗС пройшла в Нью-Йорку на полях 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Клімкін заявив, що зустріч тривала близько години й жодне зі спірних питань не було вирішене.

Популярне: Масові перевірки та шалені штрафи: як каратимуть українців вже з жовтня

Пан Сійярто не зрозумів, за словами Клімкіна, чому українська сторона виступає проти подвійного громадянства і з якої причини він повинен погодитися з висилкою угорського консула з Берегово.

Глава українського МЗС позначив, що якщо консул не виїде найближчим часом, то його примусово вишлють з країни за те, що він в обхід закону видавав паспорти та закликав українських громадян це приховувати. Клімкін додав, що Сійярто схильний до підтримки проросійської позиції і строго її дотримується.

Окрім того, Петер Сійярто заявив, що якщо Україна видворить угорського консула з Берегового – український також залишить Угорщину. Відповідну заяву оприлюднили на сайті міністерства.

Сійярто додав: видача паспортів у Береговому повністю відповідає угорському та міжнародному праву. Також чільник угорського МЗС пригрозив, що Будапешт і надалі блокуватиме дії України на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції. І додав, що поки Україну очолює чинний президент – розпалювання ненависті на державному рівні не припиниться. Ситуація може змінитися лише після виборів наступного року.

В свою чергу, ккс-очільник МЗС України Володимир Огризко вважає, що при наявності загрози для національної безпеки, українцям “не треба гратися в лібералізм”.

Про це він заявив в ефірі популярного телеканалу.

“Нас вбивають, у нас забирають землю, нас економічно гвалтують, а ми граємося в красивий лібералізм”, – зауважує дипломат.

“Якщо ми держава, то ми мусимо себе захищати. Це обов’язок держави – захищати своїх громадян, свої цінності і свої національні інтереси”, – вважає Володимир Огризко.