Велика трагедія! Рєзніков зізнався вперше: сотні українських солдат щодня! Прямо з передової – деталі!

Міністр оборони України Олексій Резніков стверджує, що найбільших втрат Збройні сили України у протистоянні з російськими загарбниками зазнали у травні цього року, тоді у день гинуло до 100 військових.

Про це  Олексій Резніков заявив в інтерв’ю BBC Україна

“Найбільший пік наших втрат був у травні. Коли Михайло Подоляк і президент говорили у червні – малися на увазі саме вони”.

За словами Резнікова, у цей період гинуло до 100 військових на день, від 300 до 400 отримували поранення. Міністр оборони зізнався, що на той час перевага окупантів була значною, особливо на Донецькому напрямку – загарбники використовували до тисячі артилерійських снарядів за годину. При цьому у ЗСУ не було такої кількості набоїв.

У Міноборони пояснили, чому засекречені дані щодо втрат на війні

Втрати на війні, а також інформація про кількість загиблих є держтаємницею. Ці дані заборонено розкривати, щоб ворог не зміг використати інформацію з власною метою. Про це розповіла замміністра оборони Ганна Маляр під час сьогоднішнього брифінгу.

«Цифри загиблих є державною таємницею під час воєнного стану. Вона зумовлена ​​військовою доцільністю і тим, що ворог не має знати ці цифри та використовувати це для власних цілей», – наголосила Маляр.

Також чиновниця закликала не поширювати неперевірені дані щодо кількості загиблих та інших втрат української армії.

«Ми звертаємося до громадян, громадських ініціатив, які намагаються публічно встановлювати ці цифри, думаючи, що хтось їх приховує, це не так, не працюйте на ворога та не відкривайте ці цифри до завершення воєнного стану», – заявила заступник міністра.

Нагадаємо, Збройні Сили України щодня в бойових зіткненнях з російськими окупантами втрачають від 100 до 200 військовослужбовців убитими.

Про це заявляв радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Україні потрібно мінімум 60 РСЗВ, а не ті кілька штук, що їй передадуть – Арестович РСЗВ таких типів – це зброя, яка докорінно змінює правила гри на фронті. Але поточної кількості, планованої до передачі, занадто мало

Причина таких високих, у порівнянні з початком війни, втрат української армії, за словами Подоляка – це відсутність паритету між українськими та російськими військовими можливостями. Україна потребує сотень потужних ракетних і артилерійських систем – того, що дає Захід, абсолютно недостатньо. Хоча б для досягнення паритету з окупантами Україні потрібно близько 300 РСЗВ.

«Поки росія не зазнає серйозної військової поразки, жодна форма діалогу не буде можливою, і вони будуть продовжувати намагатися захопити частину нашої країни» – додав він.

Варто додати, що ЗСУ за добу знищили 130 окупантів, а з початку військової агресії загарбники втратили 38 000 чоловік особового складу. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському напрямку.

Загальні бойові втрати російських військ з 24.02 по 15.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 38000 (+130) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1672 (+5) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3866 (+14) од,
  • артилерійських систем – 842 (+2) од,
  • РСЗВ – 247 (+0) од,
  • засобів ППО – 109 (+0) од,
  • літаків – 220 (+1) од,
  • гелікоптерів – 188 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 681 (+0),
  • крилатих ракет – 155 (+0),
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2731 (+11) од,
  • спеціальної техніки – 67 (+0).