Венедіктова зробила резонансну заяву. Вони просто чекають: країна шокована

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова не поїхала до Мінська, щоб обговорити питання видачі затриманих там бойовиків ППК «Вагнер», оскільки білоруська сторона поки не направляла офіційного запрошення.

Про це заявили в Офісі генпрокурора, передає “Радіо Свобода”.

“Повідомляємо, що в даний час від білоруської сторони не надходило офіційне запрошення генерального прокурора Ірині Венедиктової про відвідування Білорусі з метою обговорення питання про видачу осіб, які брали активну участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей в складі терористичних організацій” ЛНР “і” ДНР “, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 29 липня в Мінському затримали 33 бойовиків ППК “Вагнера”, які, за даними білоруських правоохоронців, приїхали в країну для дестабілізації ситуації перед виборами президента.

Служба безпеки України планує звернутися із запитом про екстрадицію затриманих бойовиків.

РФ тим часом стверджує, що «вагнерівці» нібито запізнилися на літак і повинні бути взагалі в Стамбулі, а не в Мінську.

6 серпня білоруський президент Олександр Лукашенко доручив запросити в Білорусь генпрокурорів України і Росії для розгляду в ситуації із затриманими бойовиками. У той же день генеральний прокурор України Ірина Венедиктова повідомила, що готується клопотання про екстрадицію 28 бойовиків, серед яких 9 українців.