ВЕСЬ ЕШЕЛОН В ПОВІТРЯ! ЗСУ вгатили – в глибокому тилу: ВОРОГА ВІДРІЗАЛИ, по всій лінії Півдня. Вау!

ССО відрізали окупантів від постачання боєприпасів і палива на Запорізькому напрямку.

Як стало відомо, сьогодні, 13 жовтня, підрозділ Руху опору ССО здійснив вдалу операцію в тимчасово окупованому Мелітополі.

Про це повідомили в Офіційному каналі Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

«Завдяки диверсійним діям наших воїнів о 07:30 ранку було підірвано залізничну колію. У результаті вибуху пошкоджене залізничне полотно та потяг, який доставляв боєприпаси та паливо для армії рф. Наразі встановлюється додаткова інформація щодо втрат ворога. Йдемо далі!», — пише в повідомленні.

Варто додати, що окупанти активізують мінні роботи на запорізькому напрямку, щоб порушити логістику ЗСУ та уповільнити просування українських сил на заході області.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни.

«Російські воєнкори стверджують, що російські війська почали повторне мінування раніше розмінованих територій на лінії Роботино-Вербове. Воєнкори стверджують, що в останні дні інтенсивні російські зусилля з мінування і розмінування порушили рух важких українських вантажів і обладнання в цих районах», — відзначають аналітики.

Також, за твердженням аналітиків, російські війська активізували тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути оборону України і розділити зусилля ЗСУ.

«Прес-секретар Таврійської групи військ України полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська намагаються зафіксувати українські сили на Авдіївському та Мар’їнському напрямках і не дати їм перекинути резерви на Запорізький напрямок», — зазначають в ISW.

Аналітики також відзначають, що на військові операції на фронті почало впливати погіршення погодних умов.

«Російські воєнкори стверджують, що погіршення погодних умов на Бахмутському та Запорізькому напрямках впливає на українські наступальні операції, а також на російську повітряну розвідку», — зазначили аналітики. 

Проте, в той же час, на тимчасово окупованому Запоріжжі колаборанти нервують в очікуванні ЗСУ – вони конфліктують між собою, ніяк не готуються опалювального сезону та все більше мародерять.

Про це розповів Аскад Ашурбеков депутат Запорізької облради.

За його словами, наразі уся військова активність зосереджена неподалік від лінії фронту. При цьому на території до 10 км від лінії фронту залишається близько 10-15% від населення, яке перебувало там до війни. На більш віддалених територіях людей значно більше.

Депутат Запорізької облради розповів, що з Токмака почали евакуюватися родини керівників спецслужб, а окупаційні органи влади тимчасово припинили роботу. Проте концентрація військ в цілому на Запорізькому напрямку не зменшується і росіяни намагаються перекидати туди залишки різних підрозділів.

«Ситуація в окупованих громадах поблизу лінії фронту критична. Окупанти практично не займаються підготовкою до опалювального сезону. Навіть в відносно тилових громадах (Токмаку, Мелітополі, Бердянську) ситуація критична. Є інформація, що освітянам не виплачують зарплату. Почалися конфлікти між колаборантами. Ми сподіваємося, що при наближенні ЗСУ вони почнуть стріляти один в одного. І такі випадки вже були, наприклад, у Михайлівці», — наголосив Ашурбеков.

Окрім цього на окупованих територіях посилилося мародерство, що свідчить про усвідомлення окупантами того, що вони не втримають надовго цю територію. Раніше вони пропагували, буцім-то «мир» на окупованих територіях. Зараз же – демонструють абсолютно протилежне. Передусім, грабують тих, хто має якийсь врожай, також відбирають транспорт.