ВЕСЬ ПІВДЕНЬ! Повний обвал фронту – одразу ти лінії оборони: повна перемога ЗСУ! Просто зараз!

Удари по мостах, стовідсотково призведуть до погіршення ворожої логістики. Головне – це питання часу, коли основні мости буде перебито повністю. Якщо враховувати, що активна фаза бойових дій триватиме до жовтня-листопада – ЗСУ мають всі шанси обрушити Південний фронт.

Про це в ефірі одного українського ютуб-каналу розповів військовий експерт Петро Черник.

“По самих мостах, це утруднення їхньої логістики, але аж ніяк не перерізання і не красування. Буде серйозне навантаження на моторесурс, насамперед на вантажівки, особливо на особовий склад водіїв. Там почнуть обов’язково утворюватися затори на певних дорожніх артеріях, а відповідно це дуже зручна ціль для подальших ракетних ударів. Все йде за класичною логікою третьої стадії індустріальної війни, яка стверджує, що переможе той, хто краще винищуватиме логістику”, – каже Петро Черник.

Експерт навів історичний факт – “битви виграють солдати, а логістика виграє війну”. Це правило було відкрито ще у Першій світовій війні американським генералом Джоном Пешеном.

“Ось у частині логістики ми поступово щодня нарощуємо цей процес знекровлення супротивника. Рано чи пізно точка надлому настане. Є всі передумови, що в циклі сухої погоди зараз, а на мій погляд вона закінчиться десь наприкінці жовтня-початку листопада, у нас є всі шанси обвалити насамперед Південний плацдарм. А зі Східним плацдармом дещо складніше”, – зазначив Петро Черник.

Також зазначимо, що російські окупанти почали применшувати наслідки ударів по ключових мостах, для того, аби не сіяти паніку серед росіян, припускають в Інституті вивчення війни.

ЗС РФ та окупаційні адміністрації на захоплених територіях намагаються пом’якшити наслідки нещодавніх ударів ЗСУ по логістичних вузлах, які з’єднують окупований Крим з окупованою Херсонською областю. Водночас військові блогери РФ взагалі не коментували цю інформацію. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Речниця Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк зазначила, що українські удари по мостах через Чонгар і Генічеськ мали на меті зіпсувати російські плани і стратегії та перешкодити спроможності ЗС РФ доправляти постачання та особовий склад на фронт. Через удари по мостах російські окупанти змушені робити це через Армянськ, котрий розташований за 80 км від лінії фронту.

Зазначимо, що окупаційний голова Херсонської області Володимир Сальдо повідомив, що через пошкодження Чонгарського мосту було змінено транспортні маршрути між Херсонською областю та Кримом, зокрема призупинено транспортний рух між Сімферополем та Генічеськом.

“Російські військові блогери зокрема, не коментували наслідки ударів 7 серпня, що ще більше підтверджує попередню оцінку ISW про те, що російські офіційні особи, можливо, наказали російським кореспондентам не давати коментарі щодо українських ударів по російських логістичних вузлах у Криму, щоб уникнути створення паніки всередині інформаційного простору”, — дійшли висновку аналітики Інституту.

Тим часом Сили оборони 7 серпня продовжували контрнаступальні дії на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що бойові дії тривають на південь від Бахмута, а схід України був епіцентром бойових дій минулого тижня.

Президент України Володимир Зеленський визнав в інтерв’ю аргентинському виданню новин La Nacion, що темпи контрнаступальних операцій повільніші, ніж очікувалося, і зазначив, що для перемоги Україні потрібне терпіння. Український лідер також заявив, що Сили оборони перебувають у наступальній фазі операцій і продовжують утримувати ініціативу.

Тож підтримуємо наших воїнів і наближаємо нашу перемогу разом!