“Від смертельної хвороби у страшних злиднях”: Померла відома радянська актриса

Радянська, російська актриса театру, кіно і телебачення Джемма Григорівна Осмоловська померла 15 липня в віці вісімдесяти років після битви з раком.

Про це повідомляє портал "Театрал" з посиланням на прес-службу РАМТа, в якому актриса служила з 1964 року.

Джемма Осмоловська народилася 24 серпня 1938 року. Закінчила школу-студію МХАТ в 1964-му і відразу була прийнята в трупу Російського академічного молодіжного театру в Москві.

Екранний дебют – 1957 рік, "Повість про перше кохання" (Ольга Кежун). У 1957-му зіграла Катю в знаменитій ліричній комедії з елементами детективу "Вулиця повна несподіванок".

На зйомках познайомилася з Леонідом Харитоновим, що зіграв в стрічці головну чоловічу роль. Вони одружилися – заради Джемми Харитонов кинув першу дружину, прославлену актрису з важкою біографією Світлану Сорокіну, але і новий його шлюб був недовгим.

Їх шлюб не врятувало навіть народження сина Олексія. Втомившись від пияцтва чоловіка, Джемма подала на розлучення. Пізніше актриса зізнавалася, що намагалася лікувати його, відправляла в клініку, але марно. Після розставання Харитонов не брав участі у вихованні сина, Осмоловська ростила дитину одна.

Вдруге актриса вийшла заміж за колегу Петра Под'япольского. У цьому шлюбі дітей не було. Чоловік до останнього дбав про дружину і намагався привернути увагу громадськості до проблеми, неодноразово заявляв, що Джемма страждає від раку, а їм ніхто не допомагає.

Далі в фільмографії Осмоловської – картини і телефільми "Безсонна ніч", "Ми, двоє чоловіків", "При спробі до втечі", "Сон з продовженням", "Присвята в любов".