“Від відчуття бруду хочеться піти помити руки”: Виступ Порошенка перед судом шокував українців. “Ну навіщо?”

До входу до суду Порошенко підійшов під гучні оплески, та прихильні оклики фанатів: “Порошенко”. Правда під будівлю суду Порошенко пройшов у супроводі кількох охоронців.

Нардеп з імпровізованої сцени звернувся до всіх присутніх і подякував за підтримку.

“Дивіться, друзі, як нас багато! Дякую, що ні дощ, ні репресії не зупинили нас, щоб зібратися на цій площі”, – сказав він.

Порошенко зізнався, що останні три дні були для нього дуже важкими.

“Ваші дзвінки і повідомлення в соціальних мережах були для мене надзвичайним знаком підтримки… Низький уклін вам за це. За повагу до моєї родини та любов до України”, – наголосив він і додав, що те, що відбувається сьогодні – лише дрібна помста.

“Сьогодні ми з вами зібралися під цим судилищем… Вперше за 25 років президент України іде в суд де 100%-ві їхні прокурори вимагатимуть арешту. Це є дрібна кампанія дрібних закомплексованих людей, які не люблять Україну”, – наголосив Порошенко.

Також екс-президент згадав про свого батька і закликав своїх соратників помолитися за його душу. Ряд тг-каналів уже назвали згадки Порошенка про свого батька – маніпуляціями з його сторони.

Ряд каналів у своїй манері прокоментували виступ Порошенка біля суду.

“Петро Порошенко заявив, що третю ніч не спить, оскільки перебував у тіла батька.” Помоліться за мого батька, він був фантастичним українцем “.

Ось красень, зі смерті батька треба взяти максимальну вигоду в інфополі”, – пише Шептун.

“Порошенко виступав перед судом як в останній раз. Не будемо переповідати деталі, меседжі все ті ж.

Скажемо тільки, що у виступі він теж використовував факт смерті батька. Уже не здивовані. Від відчуття бруду хочеться піти помити руки”, – пише “Клименко-Тайм”.

“”Порошенко повідомив новину – проти нього нібито відкрили нову справу: за розпалювання міжрелігійної ворожнечі через Томос і створення Православної церкви України.

Цікаво, що про це ДБР ще не заявляло.

Порошенко тримається впевнено. Але це не дивно. Як ми вже писали, є велика ймовірність, що прокуратура різко пом’якшить клопотання по запобіжному заходу. І замість утримання під вартою попросить відпустити під особисті зобов’язання (або, максимум, домашній арешт) “, – пише “Політика страни”.