Від Вови не приховаєш! На ранок – прямо в кабінеті: Путін затремтів зі страху. Феєрична відповідь, браво!

Нещодавно була опублікована західна стаття, в якій говориться, що Володимир Путін надсилає сигнали щодо його готовності заморозити російсько-українську війну й укласти відповідну угоду. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов, прокоментував цю статтю та нагадав про офіційну позицію України.

Юсов зауважив, що таку інформацію слід систематично відстежувати та аналізувати, роблячи відповідні висновки. Розвідник також підкреслив важливість роз’яснення того, що може бути за цими сигналами, і захищати інтереси України у відповідності міжнародному праву.

«Такі матеріали – це навіть добре, тому що напряму заперечується теза, що світ начебто забув про Україну. Ми бачимо, що зараз ціла низка важливих матеріалів на перших шпальтах провідних світових видань присвячена Україні. Це часто дискусійні матеріали, і ми повинні, звичайно, тут займати нашу проактивну позицію. Але сам факт, що Україна фігурує, що російське вторгнення фігурує – це дуже важливо», – сказав Юсов.

Представник Головного управління розвідки акцентував на тому, що російська пропаганда намагається приховати справжні інтереси Володимира Путіна та його режиму. Він спростував кремлівські фейки, які намагаються створити ілюзію про те, що в Росії все добре, існує достаток яєць, а їхня армія найкраща у світі.

«Звичайно, вони (росіяни) хотіли б якомога швидше закінчити це вторгнення. Інша справа – на яких умовах», – зауважив розвідник.

Він підкреслив, що з точки зору національних інтересів України та міжнародного права, Росія є злочинцем, який повинен бути притягнутий до відповідальності. Юсов додав, що Україна сподівається на якнайшвидше завершення цієї страшної війни, а також на відновлення своєї територіальної цілісності та покарання міжнародних злочинців.

Нагадаємо, що західне видання повідомляло про готовність Путіна до припинення вогню та підписання угоди, але за умови, що все зупиниться на поточній лінії фронту.