Відбувся справжній злам! Війна стала Європейською – мінус 5300 кацапів за час боїв. Ворогу смерть – Слава Україні!

Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до українців з ранковим зверненням.

«4 доби звитяги, мужності, самовідданості і віри. Час захоплення співгромадянами, які тримають стрій поряд. Болю за тими, хто відав життя за Україну. Люті на ворога, який вбиває наших жінок та дітей, руйнує мирні міста. І впевненості у тому, що він буде покараний! Обов’язково покараний!», – написав міністр у Facebook.

«Адже вчора відбувся справжній злам. Війна стала Європейською. Її нарешті так усвідомили. Вже зараз пів-Європи збирає, пакує, везе нам зброю і засоби бронезахисту. Коло держав, які надають реальну допомогу, значно збільшилося. Збільшилися її масштаби», – додав Резніков.

Ще трішки хороших новин зранку.

Українське держпідприємство «ДержККБ «Луч» передало українським військовим всю продукцію, підготовлену на експорт – десятки противотанкових ракетних комплексів «Скіф» та «Корсар».

В Україну повернуться наші піхотинці з Французького іноземного легіону. Досвідчені бійці, які пройшли десятки гарячих точок. Їх відпустили захищати Батьківщину у повному бойовому екіпіруванні. Окупанту точно не сподобається.

І наостанок сумарні орієнтовні втрати ворога з 24.02 по 28.02 станом на 6.00

– Літаки 29
– Гелікоптери 29
– Танки 191
– Бойові броньовані машини 816
– Гармат 74
– ЗРК БУК 1
– Град 21
– Автомобільна техніка 291
– Цистерни 60
– БпЛА ОТР 3
– Кораблі/катери 2
– Засоби ППО 5
– Особовий склад орієнтовно 5300(уточнюється)
Зазначимо, що інформація орієнтовна і може уточнюватись, оскільки ії вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою. Крім того інформацію ми можемо отримати лише по завершенню бою, а бої бувають вкрай тривалі у часі. Надходження даних може відбутись наступного дня, а іноді і через день. Крім того, якщо бій тривав вночі, і розпочався в одну календарну дату, а завершився в іншу, то доволі складно відділити у яку саме добу стались ті чи інші втрати.

C кожним днем Україна стає сильніша, а ворог слабшає. Ми обов’язково переможемо – усе буде Україна!