Відомо! Після смерті мера Кривого Рогу: позачергові вибори. Вже скоро – ВРУ призначить

Юрій Вілкул – виконувач обов’язків міського голови Кривого Рогу, скерував до Верховної Ради звернення про призначення позачергових виборів мера міста через смерть попереднього мера Костянтина Павлова, – повідомлення Криворізької міської ради.

“Відповідно до частини третьої статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, звертаюся до Верховної Ради України із проханням про призначення позачергових виборів Криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області у зв’язку зі смертю Криворізького міського голови Павлова Костянтина Юрійовича”.

ВРУ може призначити вибори міського голови Кривого Рогу вже у березні 2022 року. До того часу керівником міста залишається Вілкул, – вказується у повідомленні.

Нагадаємо, 15 серпня у селі Вільне під Кривим Рогом міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим. Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 — умисне вбивство, – йдеться на сайті обласної поліції.

Юрій Вілкул став виконувачем обов’язків міського голови, оскільки 25 серпня його обрали секретарем. Він очолював Кривий Ріг впродовж 2010-2020 років. На виборах міського голови Кривого Рогу в другому турі він зняв свою кандидатуру через стан здоров’я.

За попередніми даними, смерть міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова сталася через самогубство. Про це заявив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

7 вересня начальник слідчого управління поліції Дніпропетровської області Олег Сліпчук повідомив, що основна версія смерті Павлова — самогубство з мотивами, які можуть бути пов’язані з особистим життям та перебуванням на посаді мера. Однак не виключена версія доведення до самогубства з тих же самих мотивів. Водночас правоохоронці відкинули версію “вбивство”.

На загибель Павлова відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що триматиме справу під особистим контролем.