Відразу 3 генерали! Зеленський вже там – штурм почався: прорив на кілометри. Віддав наказ!

На східному напрямку президент України – Володимир Зленський зустрівся з українськими генералами та опублікував фото. Під час зустрічі приймали хороші рішення для ЗСУ та погані для російських окупантів.

Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. Він підкреслив, що це досвідчені генерали, які мають колосальні знання.

Володимир Зеленський повідомив, що зустрівся із:

Командувачем Сухопутних військ генерал-полковником Олександром Сирським;
Командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександром Тарнавським;
Начальником оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександром Комаренком.
Український лідер лаконічно підписав фото: “Комаренко, Сирський, Тарнавський. Важлива зустріч”.

Сергій Череватий зазначив, що саме ці генерали готували Харківську операцію. Генерали воюють з 2014 року, мають величезний досвід та знання. Президент України, заслухавши їхні доповіді, прийняв рішення, які сприятимуть посиленню національної безпеки та оборони.

Думаю, що вони 100% приймали рішення про щось погане для ворога та щось хороше для наших військ. Це дуже досвідчені генерали, які мають колосальний досвід та знання,
– наголосив речник.

Додамо, Українські захисники продовжують нищити ворога на Бахмутському напрямку. Противник намагається чинити опір ЗСУ, втім безуспішно та з великими втратами техніки та живої сили.

Окупанти проводять ротаційні дії, тому наразі не є ефективними в бою через брак часу для освоєння території. Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Сергій Череватий пояснив, що на деяких ділянках фронту на Бахмутському напрямку українським військовим вдалося просунутися на 1200 метрів.

Ми контратакуємо, б’ємо, проводимо штурмові дії,
– наголосив він.

Втім, ворог чинить потужний опір вогнем. За останню добу він 368 разів обстріляв ствольною реактивною артилерією наші позиції та здійснив 5 авіанальотів. ЗСУ вражають ворога під час боєзіткнень, яких нарахували одразу 15.

“120 окупантів ми знищили, 163 зазнали поранень, 11 потрапили до полону”, – додав Череватий.

За його словами, крім особового складу, українському війську вдається нищити й техніку окупантів: 3 гармати, мінометну систему, самохідну установку, протитанкову гармату “Рапіра”, протитанковий ракетний комплекс, систему ракетного залпового вогню “Град” та 3 склади із боєприпасами.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ розказав, що окупанти намагаються здебільшого атакувати в районі Оріхово-Василівки, Іванівського, Ступочок. ЗСУ завчасно передбачили плани ворога та діють на випередження.

Попри те, що заходить регулярне військо, кожен їхній намір атакувати обертається тим, що вони повертаються до цифр (втрат – 24 Канал), які були у ПВК “Вагнера”,
– переконаний він.

Євгєній Пригожин повсякчас голосно заявляв про те, що його армія краща, втім за час протистояння із ЗСУ вагнерівці так і не змогли продемонструвати новітні тактики ведення бою та так звані ноу-хау у військовій справі.

Подібна ситуація й на Лиманському напрямку, де за добу було здійснено 6 боєзіткнень в районі населеного пункту Веселе Донецької області. Усі атаки ворога було відбито. В арсенал здобутків ЗСУ додалося 72 вбитих окупанти та 109 поранених росіян, нові бойові машини піхоти, 3 міномети, 2 протиракетних комплекси “Корнет”, одна протитанкова гармата “Рапіра”, 2 безпілотних літальних апарати, 10 автівок і 2 польові склади із боєприпасами.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що за останні кілька діб Сили оборони провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту. Про це йдеться у зведенні ISW від 8 червня.

«Україна провела контрнаступальні операції з різними результатами щонайменше на трьох ділянках фронту в рамках ширших контрнаступальних зусиль, які розгортаються з неділі, 4 червня», – йдеться в повідомленні.

Українські офіційні особи повідомили, що українські війська перейшли від оборони до наступу на Бахмутському напрямку і просунулися на флангах міста на відстань від 200 м до майже двох кілометрів.