Війська США в Україну?! Америка підняллася: терміновий заклик до Байдена. Це закінчить війну!

На Лиманському напрямку, командування військ противника судячи зі всього, намагається відновити свій наступ зразу по 3-х добре відомих напрямках.

Про це пише у своєму огляді військовий оглядач, координатор групи “Інформаційний спротив” – Костянтин Машовець.

Він зазначив, що спроба наступу відбувається на таких напрямках:

– Через Серебрянське лісництво, у південно-західному напрямку, вздовж р.Сіверський Донець силами підрозділів 76-ї десантно-штурмової дивізії та 98-ї повітряно-десантної дивізії.

– По напрямку Кремінна – Зарічне продовжують діяти основні сили 74-ї окремої мотострілецької бригади зі складу 41-ї загальновійськової армії противника Центрального воєнного округу.

– 55-а омсбр все тієї самої 41-ї ЗВА, підсилена окремими підроздлами 234-го дшп 76-ї дшд, також спробувала пробитися по напрямку с.Червонопопівка – с.Невське.

– Ну й нарешті в напрямку на с.Білогорівка противник продовжив спроби наступати силами “тактичної солянки” з підрозділів 127-ї омсбр 2-го армійського корпусу з боку с.Шепилівка та в районі крейдового кар’єру з боку м.Лисичанськ.

«Всі ці атаки були настільки вдалими та успішними, що в районі с.Білогорівка противник, який до цього вийшов на південно-східну околицю села, був вимушений позадкувати та покинути взагалі межі населеного пункту. В напрямку с.Зарічного та в районі с.Діброва і Серебрянського лісництва просування противника також, якось “не задалося”… Чергова спроба, пробитися в с.Невське також закінчилась для противника невдало», – зазначає експерт.

Крім цього, в районі південніше м.Бахмут продовжуються жорсткі ближні бої між наступаючими підрозділами ЗСУ та цілим рядом формувань противника, які він ввів у бій на цьому напрямку, у якості підсилення.

Зокрема,він говорить, що ймовірно, північніше с.Кліщіївка (між нею та, власне, м.Бахмут) противник збирається контратакувати силами 102-го мотострілецького полку зі складу 150-ї мотострілецької дивізії.

«Також, очевидно, що 105-й стрілецький полк мобілізаційного резерву, противник збирається ввести у бій на ділянці ЛБЗ в районі с.Хромове (поки, незрозуміло – для контр-атаки, чи просто, щоб підсилити позиції в обороні). Між селищами Кліщіївка та Андріївка, за всіма ознаками, противник також готує чергову серію контр-атак. Ймовірно – силами 72-ї омсбр, при підтримці 68-го танкового полку тіє ж самої 150-ї мсд», – пише він.

Загалом, ситуація південніше м.Бахмут починає набувати рис своєрідної “рівноваги”. Командуванню військ противника явно вдалося, протягом останнього часу, наростити щільність бойових порядків своїх військ на цьому напрямку за рахунок використання цілого ряду оперативних резервів (наприклад, всі три окремі десантно-штурмові бригади повітряно-десантних військ, 11-а, 31-а та 83-а, розгорнуті саме в районі м.Бахмут) й дещо пригальмувати темпи наступу ЗСУ.

Однак, противнику все ніяк не вдається це зробити повністю, на ділянках північніше с.Курдюмовка та в районі с.Кліщіївка, ЗСУ продовжують атакувати та проводити штурмові дії..

Експерт додає, що в районі м.Авдіївка у противника трохи покращились справи у порівнянні із попереднім періодом.

Однак, по напрямку с.Опитне – західна околиця м.Авдіївка якось “не вийшло”. Там, так уже сталося, що противнику доводиться атакувати між двома укріпленими позиціями ЗСУ, так би мовити у своєрідному “коридорі”… й звісно, постійно потрапляючи під фланговий вогонь ЗСУ.