Військовий потенціал Росії майже вичерпаний! ЦПД при РНБО інформує: в бій пішли останні резерви!

Центр протидії дезінформації при РНБО України інформує, що путінська армія практично повністю вичерпала свій потенціал.

Це відчувається не лише в масовій мобілізації у Росії, а й в нестачі військової техніки та боєприпасів. Фото та відео з пересування російських військ на територію України яскраво демонструють, що замість розпіареної сучасної бронетехніки, солдатів перевозять звичайними автомобілями, мабуть, вилученими у підприємств та фермерських господарств.

Це і мікроавтобуси, і вантажівки та навіть сміттєвози. Міцна російська армія виявилася такою лише на парадах, а в реальних бойових умовах її не вистачило навіть на два тижні.

Останні кілька днів фіксується відносне зниження інтенсивності обстрілів українських позицій оперативно-тактичними ракетами 9М723.

Схоже, ракети для обстрілів України зараз збирають з усієї Росії.

РФ використовує проти України свої останні військові резерви.

Підтвердженням цього може слугувати той факт, що «Вагнерівці» вже гинуть на території України, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України

▪️Поповнюючи резерви окупаційних військ Росія залучає до бойових дій найманців приватних військових компаній. Зокрема, відомо, що найманці ПВК «Ліга» (ПВК «Вагнер») вже беруть участь в бойових діях на території України в складі армії агресора.
▪️Про це, зокрема, свідчать жетони знищених окупантів. Деякі з них виготовлялись для використання під час бойових дій в Сирії та містять написи арабською, англійською та французькою мовами. А також сирійські номери телефонів.
▪️ПВК «Вагнер» російська військова структура, що комплектується найманцями. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на Донбасі на боці Росії, в Сирії на боці союзника Путіна диктатора Асада, в Судані.
▪️Незалежна місія під егідою ради ООН встановила, що дії ПВК «Вагнер» кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності. Європейський Союз ввів у дію персональні санкції проти учасників та керівників ПВК «Вагнер».

Таким чином, Ми переживаємо 13-ту добу російського вторгнення в Україну. Наша країна мужньо обороняється, а агресор продовжує варварські обстріли мирних населених пунктів. Небо над Україною так і не закрите, хоч наша влада постійно просить зробити це НАТО загалом і США зокрема. Ситуацію для видання “Коментарі” проаналізував нардеп VI та VII скликань, голова Центру дослідження політичних цінностей, історик Олександр (Олесь) Доній.

Україна демонструє суспільну єдність у відсічі російській агресії. Випарувалася ілюзія Путіна, що Україна буцімто не є єдиною нацією. Внутрішня політична конкуренція, яка є неодмінною складовою української демократії, була помилково сприйнята Путіним за відсутність спільно-української самоідентифікації. Російські загарбники отримали шалену відсіч у всіх без винятку регіонах країни, де Путін вважав, що поширення там російської мови означатиме відмову від української державності. По факту: бажаючих записатися до територіальної оборони більше, аніж місць, гідна поведінка керівників місцевого самоврядування, яких перед тим в країні критикували (включно з мерами Одеси і Харкова), професійне керування збройними силами (разюча відмінність від попередніх часів і, звісно, надихаюча поведінка влади. Як персонально президента Зеленського, так і вниз, по адміністративному ланцюгу (на прикладі того ж голови Миколаївської ОДА – Кіма). І все це помножене на колосальну волонтерську діяльність. Тож за 13 днів Україна розвінчала міф про “велич” російської армії. Українці показали всьому світу, що російську армію можна бити. І головне – не лише можна, а й треба бити!