Він був у люті! Вся правда про Зеленського – Байден зізнався: змінив думку про президента. Браво!

За рік повномасштабної війни Росії проти України відносини між президентами США та України стали “критично важливими” для майбутнього всього цивілізованого світу.

 Байден та Зеленський стали “історично дивною парою”: 80-річний політик-кар’єрист і 45-річний сатирик, який раніше лише грав президента на екрані і не мав жодного відношення до державної служби. Сьогодні вони стали потужним тандемом у протистоянні агресору РФ.

Видання The New York Times підготувало матеріал про зміну думки голови Білого дому щодо українського лідера протягом року з моменту вторгнення.

Спочатку відносини між президентами не склалися.

У лютому 2022 року Байден та його оточення не до кінця вірили, що Зеленський зможе пережити “російський тиск”. Лідеру України обіцяли або керівництво країною у вигнанні, або зовсім вбивство, ініційоване Кремлем. Обидва варіанти не стали реальністю.

Натомість Зеленський відмовився від пропозицій покинути Київ і “розлютився” на те, що американці “сумніваються в рішучості України”.

Як зазначається в матеріалі, найбільше главі Білого дому не подобалися зростаючі апетити Києва в галузі озброєння і те, що українська сторона більше “просить, ніж дякує”.

 “Влітку 2022 року Байден одного разу оговтався. Він зателефонував Зеленському повідомити про виділення $1 млрд. У відповідь Зеленський заявив про нові потреби України”, – наводиться один із прикладів. Через рік Байден був радий, що виявився неправим у своїй думці про українського колегу. Лідер США визнав: “Зеленський “не просто комік”, він “жорсткіший, ніж будь-хто міг собі уявити”.

Останні кілька місяців вивели відносини президентів США та України на новий рівень: під час візиту Байдена до Києва 20 лютого вони були “достатньо” близькі, щоб “фамільярно” запитувати один одного: “Як діти?”