Він нас злив! Кривонос ошелешив заявою. В це важко повірити

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що перебування сил ЗСУ в Криму могло “утримати від безкарного зухвальства війська Російської Федерації”.

“Було три етапи цього плану. Перший етап: коли безпосередньо увійшли передові підрозділи 25-ї бригади. І через певний час мав розпочатися другий етап. Але його не було реалізовано, бо не було підписано бойові розпорядження на застосування цих частин. Відповідно, план згорнули”, – заявив заступник голови РНБО.

Причиною згортання плану протидії захопленню території України він вважає політичну складову.

“Цілком ймовірно, що до збройного спротиву в Криму і не дійшло б, якби з боку України під час захоплення Криму була чітка протидія”, – заявив заступник секретаря РНБО.

Також, Генерал-майор ЗСУ і заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос звинуватив ексначальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка у зраді. 

За словами Кривоноса, він неодноразово надавав координати пересування колони бойовиків на чолі з Гіркіном Генштабу ЗСУ, вимагаючи знищити її за допомогою артилерії. Однак, вогонь по терористах тоді так і не було відкрито.

Кривонос напряму звинувачує у цьому ексначальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка. За словами генерела, групи 8-го полку, які працювали у складі основного угруповання і супроводжували колони теж давали координати.

Він також додав, що на відрізку між Краматорськом і Костянтинівкою “було достатньо місць, де можна абсолютно спокійно, не боячись влучити по місцевому населенню, знищити ці підрозділи”. 

Кривонос також підтвердив, що авіація, яка вилетіла також не відкрила вогонь по бойовиках.

Чому? Поставте запитання тому, хто керував загальною операцією. Генерал Муженко. Які мотиви у нього були?! Тому що у мене на той час просто слова закінчилися і я вже просто відкритим текстом розповів йому, що він нас злив і зрадив. Якщо ви не знищуєте ворога, то ви або сприяєте ворогу, або нас зраджуєте– згадує Кривонос події 2014 року.

Заступник секретаря РНБО впевнений, що якби по колоні був нанесений якісний і професійний вогневий удар і противник зазнав би серйозних втрат, то “вони не зупинилися б у Донецьку, а мчали б до самого Ростова”. Він переконує, що з терористами не потрібно вести переговори, терористів потрібно знищувати.

За його словами, якби він змовчав про це, то можливо його кар’єра склалася інакше, а рівень сприйняття тодішніх реалій був значно гострішим, ніж зараз.