Вивезли з України в багажнику євробляхи: Скндальний чиновник вітк з країни. Українці розлючені

Колишній глава Державної фіскальної служби Мирослав Продан виїхав з України на територію Молдови.

Про це повідомив журналіст Євген Плінський у своєму Facebook.

"Цими вихідними екс-в.о. глави ДФС Мирослав Продан, який обіцяв поборотися на конкурсі за посаду глави ДФС, втік до Молдови. Втеча була здійснена через пункт пропуску "Могилів-Подільський". Комічності ситуації додає те, що вивезли його мало не в багажнику, на євроблясі під керуванням молдаванина", – написав журналіст.

Він зазначив, що має документальні докази втечі Продана.

Цікаво, що підозрюваний у грубих правопорушеннях на посаді в.о. голови ДФС перетнув українсько-молдовський кордон у законний спосіб.

Про це повідомив речник прикордонної служби Олег Слободян.

"Можу підтвердити, що дійсно він виїхав 5 числа вранці до Молдови. Виїхав на законних підставах, не ховаючись. Був оформлений відповідно до чинного законодавства", – сказав Слободян.

"Я не маю зараз інформації про реєстрацію автомобіля, про те, якій юридично країні належав сам автомобіль. Але він був не за кермом", – уточнив він.

А найцікавіше те, що за словами самого скандального чиновника, він нікуди не тікав.

"Я виїхав з України ще 8 днів назад, перебуваю у Німеччині. Виїхав на автомобілі на абсолютно законних підставах. Після лікування повернуся в Україну. Чотири з половиною місяця звертався у САП і ГПУ з пропозицією прийти і дати пояснення. Мені жодного разу не відповіли. Повістку надіслали вже після того, як я поїхав. Виписали повістку заднім числом. Підозрюю, зробили це спеціально. Докладніше вам можуть прокоментувати мої адвокати", – сказав він.

Популярне: Від 200 гривень і вище: Вже з 1 грудня на українців чекає нове подорожчання

Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура чекає його на допит 15 листопада, де йому мають вручити підозру в незаконному збагаченні в зв'язку з купівлею нерухомості в Туреччині. До цього моменту оголошувати в розшук колишнього податківця не будуть.

Нагадаємо, Продан заявив, що виїхав за кордон на лікування.

"У другій половині вересня запланував поїздку за кордон для медичного обстеження, щоб переконатися в правильності поставленого діагнозу, оскільки, на думку наших лікарів, моя проблема вирішується хірургічним шляхом. Довгий час відкладав це питання, після звільнення з ДФС нарешті з'явився вільний час", – написав він