Війна на морі: генерал розповів, як Україна відповість на агресію Росії

Українців захистять кораблі НАТО і ОБСЄ

Ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан розкрив подробиці наступного проходу українських військових кораблів через Керченську протоку.

В коментарі виданню “Факти” він повідомив, що їх  супроводжуватимуть кораблі НАТО.

«Наступний прохід через протоку буде більш підготовленим. Нас супроводжуватимуть кораблі НАТО і ОБСЄ. Вже існують такі домовленості», — заявив він.

На думку генерала, у Російської Федерації не залишиться іншого виходу, крім як пропустити українські кораблі.

Експерт не став заперечувати, якщо Кремлю нададуть можливість заблокувати Керченську протоку, це згубно позначиться на економіці українського азовського регіону: «Порти, які і так вже давно не працюють на повну силу, просто замруть».

Нагадаємо, малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також редовый буксир «Яни Капу» були вражені вогнем противника 25 листопада. Кораблі втратили хід, їх примусили до зупинки, моряків захопили в полон. Вже наступного дня, 26 листопада, народні депутати проголосували за введення воєнного стану в деяких областях України, а саме в областях, які межують з Росією та Придністров’ям.  На початок 2019 року дія воєнного положення завершилася.

Окрім того,  стало відомо, що Україна готується повертати Донбас. Зараз Генеральний штаб Збройних сил України готує план по поверненню Донбасу під контроль України.

Ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан детально розповів про це.

«В першу чергу Україна буде робити ставку на врегулювання ситуації дипломатичними шляхами», – заявив Богдан.

Популярне: Можна не платити? Газовики розповіли, що робити з вказаним в нових платіжках боргом

Також Богдан сказав, що лише в крайніх випадках слід вирішувати проблему військовою операцією.

«На військову операцію ми підемо тільки в самому крайньому випадку», – зазначив Богдан.

Окрім того, генерал зазначив, цитуємо, я не думаю, що буде повномасштабний наступ. Путін вже зрозумів, що Україна – це не легка здобич. Але ми готуємося відбити наступ. При цьому розуміємо, що небезпека може прийти не тільки з боку Росії. Кремль намагається поглинути Білорусь, тому Україна зараз приділяє велику увагу також охорону кордону з сусідньою Білоруссю.