Військовослужбовці дали гідну відповідь! Наєв виступив із заявою. 445 снарядів за два дні!

Командувач об'єднаних сил Сергій Наєв поінформував делегацію Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на чолі із заступником голови місії Марком Етерінгтоном про порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків та обстріли населених пунктів.

Як повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил в соцмережі Facebook, робоча зустріч, під час якої сторони обговорили ситуацію в районі проведення ООС, відбулася в четвер у Краматорську Донецької області.

С.Наєв повідомив, що 18-19 лютого по позиціях об'єднаних сил було випущено 445 снарядів, що становить 51% від загальної кількості боєприпасів, застосованих бойовиками з початку року. При цьому він наголосив, що обстріли велися з району, куди бойовики не допускають патрулі СММ ОБСЄ.

С.Наєв також розповів про сім випадків пошкодження житлових будинків унаслідок обстрілу з боку бойовиків, підкріпивши свою розповідь фактами фото- і відеофіксації.

Зокрема 22 лютого російські окупаційні війська 14 раз порушували режим припинення вогню, з них 8 разів – із забороненого озброєння.

За даними розвідки, 22 лютого була проведена успішна спецоперація з втратами зі сторони розвідки, також знищені дві одиниці військової автомобільної техніки супротивника.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вісім разів обстріляв наші опорні пункти: чотири рази – у районі Лебединського, двічі – поблизу села Водяне, а також – у районі населеного пункту Авдіївка; у районі Мар'їнки вогонь по наших позиціях вів снайпер.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти здійснили шість обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил: двічі – близько Новозванівки, а також стріляли біля села Катеринівка, населеного пункту Кримське, смт Луганське, у районі Станиці Луганської.

З початку поточної доби вогонь по наших позиціях ворог не відкривав.

Також, на Донбасі 54-та бригада Збройних сил України феєрично розгромила заховані танки терористів.

Відео потужних ударів показав на своїй сторінці у Facebook волонтер Юрій Мисягін.

"Не треба було танки ховати за 3 км від лінії зіткнення. Як вони там могли опинитися, якщо за всіма домовленостями повинні бути відведені глибоко в тил!" – написав він.

За його словами, терористи, швидше за все, розраховували на те, що техніку ніхто не виявить.

"Танки були виявлені. Переконалися, що дійсно є жорсткі порушення. Декілька пристрілювальних, а потім по цілях. Мінус один пошкоджений танк і укриття, в якому перебував особовий склад. Не порушуйте і виконуйте всі мирні домовленості! " – закликав волонтер.