“Визирають косоворотки, на головах – стирчать кокошники”: Порошенко емоційно прокоментував прийняття закону депутатами

Про це глава держави заявив у своєму зверненні з нагоди успішного прийняття документа, передає Корупція.Інфо

Популярне: Дострокова пенсія не для всіх! Стало відомо,які категорії населення мають на це право

Президент Петро Порошенко розкритикував намагання депутатів Верховної Ради зірвати голосування за законопроект про реінтеграції Донбасу.

За словами Порошенка, що відбувалося в останні два дні в парламенті не вкладається у нього в голові, оскільки прийнятий законопроект визнає Росію "країною-агрессером".

"В голові просто не вкладається те, що ми бачили вчора і сьогодні у Верховній Раді. Колишні партнери по демократичній коаліції, люди, які називають себе патріотами і навіть українськими націоналістами, зривали  голосування… І за що?  За те, щоб законом визнати Росію агресором, а її війська – окупантами!", – заявив Порошенко.

Глава держави також звинуватив ряд депутатів у небажанні дотримуватися українським інтересам, зазначивши, що питання суверенітету і територіальної цілісності країни повинен стати об'єднуючим для всіх політичних сил.

"Як на заклик "хто не скаче", так підстрибують вище всіх. А як до голосування за очевидний український інтерес – неначе щось пороблено. А у декого взагалі з-під вишиванок визирають косоворотки, на головах – стирчать кокошники", – констатував глава держави.

Як раніше повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про реінтеграцію Донбасу, виключивши з нього норму про Мінських домовленостях.

Документ оголошує Російську Федерацію агресором і покладає на неї відповідальність за перереєстрацію підприємств, введення обігу рубля, видачу паспортів і автономерів на Донбасі. У Росії немає ніяких територіальних прав на окремі території Донецької та Луганської областей. Разом з тим Україна не несе відповідальності за порушення прав жителів тимчасово окупованих територій.