“Визнати винним”: українському політв’язню Павлу Грибу оголосили вирок

Українського політв'язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, російський суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі. Павлу зараз 20 років.

"Визнати Павла Гриба винним і призначити покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму", — сказав суддя.

Під час останнього слова Павло не визнав обвинувачень, бо вони від Федеральної служби безпеки — "вони бандити та вбивці". Він побажав усім українським патріотам з гідністю пройти полон — "по правді й совісті". А наприкінці сказав "Слава Україні!" та "Слава українській нації!".

Нагадаємо, раніше батько політв'язня наголосив, що стан здоров'я Павла різко погіршився. 

 "На аналізах, зроблених російськими медиками, український професор Василь Притула, який лікує Павла з дитинства, зробив медичний висновок щодо прогресу хвороби Павла. У нього з’явилась нова хвороба – початкова стадія цирозу печінки. Коли він вчора був у невропатолога, то лікар взагалі сказав, що там може є симптоми хвороби Альцгеймера. Дружина сказала, що лікар був у шоці через стан його здоров’я".