Власна політсила! Разумкова не стримати – сказав все що думає. Рік часу

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков не має наміру створювати свою політичну силу.Про це він заявив в ефірі 112 Україна.

Разумкова запитали, чи планує він будувати самостійну політичну кар’єру і створювати власну політичну силу.

“Я думаю, що у мене зараз досить багато часу забирає робота, і ви це бачите. Я навіть не займаюся зараз будівництвом партії “Слуга народу”, цим займаються мої колеги, Олександр Корнієнко. Ми про це говорили, коли я складав повноваження голови партії “Слуга народу”, тому що це забирає багато часу, а свою роботу треба робити якісно”, – заявив спікер парламенту.

Він висловив сподівання, що робитиме свою роботу голови ВРУ якісно.

Також Дмитро Разумков вважає, що підстав для розпуску Ради немає.

“Я сьогодні не бачу ані юридичних, ані політичних підстав для розпуску ВРУ. Голосування за Кабінет міністрів підтверджує існування та ефективну роботу коаліції. Сказали, що парламент непримиренний, той, що не зможе знайти спільну мову, однак я абсолютно з цим не погоджуюся. Парламент, коли хоче, працює досить ефективно”, – сказав Дмитро Разумков.

Разумков сподівається, що новий Кабінет міністрів зможе працювати більше, ніж рік.

“Давайте ми подивимося, як вони будуть працювати. Я сподіваюся, що вони зможуть працювати більше, ніж рік, однак все буде залежати насамперед від них”, – заявив Разумков.

До слова, на позачерговому засіданні 4 березня Верховна Рада України проголосувала за призначення прем’єр-міністром Дениса Шмигаля і підтримала запропонований ним склад Кабміну. Зі старого складу в ньому залишилися Арсен Аваков, Владислав Криклій, Денис Малюська, Михайло Федоров та Вадим Пристайко.

За призначення Дениса Шмигаля прем’єром проголосував 291 народний депутат. Проти — 59, утрималися — 46, не голосували — 9.

Новий прем’єр пообіцяв продовження курсу попереднього Кабміну і посилення окремих напрямків.

«Ми маємо переглянути бюджет-2020 особливо в частині соціальних виплат та пенсій простих українців, є видатки, які треба зменшити — це стосується зарплат і премій посадовців, в тому числі міністрів нового Уряду, членів низки наглядових рад та інших чиновників», — заявив Денис Шмигаль.

Оновлення складу уряду підтримали 277 народних депутатів. Проти — 57, утрималися — 30, не голосували — 17.

Відзначимо, 4 березня Денис Шмигаль подав декларацію кандидата на посаду прем’єра. Він задекларував близько 3,4 млн гривень зарплати за минулий за період роботи на Бурштинській ТЕС, ДТЕК “Східенерго” і головою Івано-Франківської ОДА. Крім того, майбутній прем’єр зберігає велику суму готівкою.