Волосся дибки! Новий Бахмут – одразу кілька міст: ЗСУ в люті! Не допустять, фронт у вогні! Вистоїмо!

Росія розпочала новий наступ в Донецькій області. Місто-фортеця Бахмут залишається ключовою точкою оборони.

Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба. Він впевнений, що Бахмут вистоїть.

Той, хто скаржиться, що оборона міста приносить занадто багато жертв, не повинен забувати: якщо ми відійдемо, інше місто стане новим Бахмутом. Тому наші воїни борються за кожен квадрат землі,
– зазначив Кулеба.

Він також додав, що росіяни планують збільшити інтенсивність бойових дій і наростити їх до весни. Але їхній план не спрацює. Міністр стверджує, що у Росії немає шансів на перемогу.

“Після початку мобілізації частину призовників росіяни відправили на фронт без підготовки – їх вбили. Інша частина новобранців пройшла підготовку і зараз відправлена ​​в Україну, але їх бойові якості навряд чи вищі. Цифри – це ще не все”, – зауважив міністр.

Кулеба розповів, що Росія застосовує здебільшого зброю радянських часів. До слова, Україна теж нею воювала, однак – на початку війни. Тепер наші воїни мають більш сучасну зброю, яка надзвичайно допомагає.
Російські вояки щодня поповнюють статистику Генштабу ЗСУ. За минулу добу наші військові відправили на той світ 800 російських загарбників. Загальна статистика свідчить про те, втрати ворога у живій силі станом на 17 лютого вже налічують 141 260 бійців.
Варто додати, що бойовий потенціал ПВК “Вагнера” помітно зменшився. Джерела 24 Каналу в спецслужбах повідомили, що серед найманців Пригожина в Україні загинув кожен 5. Також кожен 10 зазнав важкого поранення без шансів на повернення.
Що хочеться зазначити, 24 лютого запланований саміт G7 в режимі онлайн, в якому візьме участь й Президент України. Однак перед ним відбулася міністерська зустріч “Групи семи”.

На ній був присутній й міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Як повідомив сам міністр, його запросив японський колега Хаясі Йосімаса.

Під час міністерської зустрічі “Групи семи” сторони обговорили все, що потрібне для перемоги України у 2023 році. Зокрема, зосередилися на питаннях постачання зброї Україні та санкцій для країни-терористки.

Після засідання Дмитро Кулеба анонсував не лише швидкі поставки зброї нашій державі, а й нові санкції для Росії.

Ми зосередилися на всьому, що потрібно для перемоги України у 2023 році. Будуть швидкі поставки зброї та нові санкції. Росія повинна усвідомити, що ми не втомимося протидіяти її агресії,
– повідомив він.

Також 18 лютого Дмитро Кулеба повідомив про зустріч з двопартійною делегацією Сенату США. Під час неї сторони обговорили шляхи до перемоги України уже у 2023 році, а також не забули й про тему майбутнього Росії. Окрім того, міністр закордонних справ України закликав США якомога швидше розпочати навчання українських пілотів на F-16

Зустрічався також міністр й з генеральним директором німецького концерну Rheinmetall Арміном Паппергером задля обговорення способів збільшення виробництва для України та союзників.

Ми також обговорили великі проєкти щодо збільшення можливостей українських танків та бронетехніки як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Rheinmetall готова активізувати взаємодію,
– підкреслив Кулеба.

Однак це не всі зустрічі, про які міністр розповів 18 лютого у своєму твітері. Він також зустрівся й з іракським колегою Фуадом Хусейном задля розвитку двосторонніх відносин і міжнародного співробітництва України та Іраку. Ба більше, під час зустрічі Кулеба запропонував цій державі приєднатися до зусиль України щодо реалізації Формули миру.