“Вони будуть платними”: Як вплине на життя українців нова заява Омелана. Чого чекати?

Йдеться про ділянки протяжністю 50-60 км автодоріг Львів-Краковець, крім того Київ-Біла Церква або Київ-Умань. Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на 112.ua, про це повідомив міністр транспорту та інфраструктури Володимир Омелян на зустрічі з журналістами,передає Корупція.Інфо.

Популярне:Оце так новина!!! Гройсман розповів, що зроблять з Саакашвілі, коли він приїде до Києва
 

"Ділянка дороги Львів-Краковець має стратегічне значення, оскільки буде частиною нової автодороги, яка з'єднає Гданськ з Одесою. Участок Львів-Краковець стане тестом і покаже, наскільки ефективно ми можемо реалізовувати концесійні проекти. Якщо виявиться, що успішно, за такою ж схемою будуть побудовані й інші ділянки автодороги від Гданська до Одеси", – сказав Володимир Омелян.

Він уточнив, що йдеться про платні автодороги. "Всі концесійні дороги, які будуть в Україні, вони будуть платними. Але обов'язково буде передбачено, що паралельно їм будуть йти альтернативні безкоштовні дороги. Просто вони будуть не такими комфортними, будуть проходити через населені пункти (в яких діє обмеження швидкості – ред.)", – уточнив міністр.

Він також розповів, що закононопроект "Про коцесіі" розроблявся Міністерством транспорту та інфраструктури, зараз над ним працює МЕРТ. Він може бути зареєстрований в Раді до кінця вересня.


"Ключові положення законопроекту стосуються створення законодавчого поля, в якому інвестиції інвестора будуть захищені. Ми пропонуємо в законопроекті норму, але вона поки дискусійна і не всі її підтримують, в частині можливості застосування міжнародного арбітражу. Поки реформується наша судова система. В новий законопроект також закладено чіткий механізм, який регламентує повернення вкладених інвестором інвестицій в структурні проекти, розраховані на 10-15 років", – розповів Володимир Омелян.