Вова прощай, Вова прости! Лукашенко не витримав:Я ЗА УКРАЇНУ-дронами по РФ! Путін вскипів зі злості!

Все більше білорусів підтримують Україну у війні проти агресора. Хтозна, можливо скоро і сам Лукашенко приєднається до нашої сторони, поставивши серйозну підніжку режиму Путіна. В лютому 2022 він дав обіцянку не приєднуватись до армії окупантів і тримає її до сьогоднішнього дня.

Білоруси та українці об’єднали зусилля щодо створення безпілотних літальних апаратів (БПЛА) FPV (First Person View), що дозволило їм розробити та зробити нове покоління ударних дронів. Цей проєкт став результатом спільної роботи білоруських пілотів, команди інженерів з Білорусі та України, а також підтримки чеського фонду Prague Support Team.

Дані безпілотники, розроблені під брендом FlightCore Dynamics, успішно пройшли випробування в різних підрозділах Збройних сил України. У ході фронтових випробувань вони продемонстрували свою ефективність у складних бойових умовах, включаючи протидію радіоелектронній боротьбі та атаці на бойові машини піхоти та танки.

Перша партія таких дронів вже була виготовлена та поставлена українським військовим. Більшість із них була профінансована командою Prague Support Team, за решту заплатила мерія чеського міста Ржичани.

Мова йде про:

РУБпАК «Небесна Кора» 54 ОМБр;
підрозділ «Сліпа Лють» УГА;
1 ОДШБр/РУБпАК «Перун» 79 ОДШБр.

«Фронтові випробування підтвердили ефективну роботу виробів у найскладніших умовах при протидії ворожих РЕБ. Білоруські «крилаті гусари» відпрацювали по БМП та ТАНКУ на максимальній дистанції в режимі далекого вільного полювання», — повідомили у Prague Support Team.

Команда публікує відео, на якому білоруські пілоти в режимі вільного полювання на далеких дистанціях відпрацювали по БМП та танку.

Безпілотників, які патрулюють небо над лінією фронту в Україні, так багато, що українські та російські війська практично не мають можливості пересуватися полем бою.

За словами командира підрозділу безпілотників у 92-й бригаді українських військ Олександра Нестенко, це лише початок.

«Зростання кількості малих безпілотників в Україні перетворило територію по обидва боки від нульової лінії», яку зазвичай називають «сірою зоною», на «зону смерті».»