Воєнний стан?! Зеленський влетів: розніс Ляшка! Країна під загрозою – треба діяти, потужна заява

Володимир Зеленський обурився через фейки українських політиків про запровадження в країні воєнного стану. За його словами, такі заяви шкодять Україні.

Неправдива інформація у ЗМІ про введення воєнного стану загрожує економіці України. Про це президент заявив на своїй пресконференції 26 листопада.

Так Зеленський відреагував на слова лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка про те, що в грудні Україні буцімто запровадять воєнний стан.

“Воєнний стан буде введено, він сказав. Для чого? Він розуміє, що відбувається з людьми, з ринками? Люди бояться, інвестори починають йти після фрази воєнний стан. Це я і кажу – війна не зі мною”, – наголосив Зеленський.

А на питання: «Чи буде війна з Росією і чи готова до неї Україна?»

Зеленський відповів:

“Ми у стані війни вже 8 років. Чи буде продовження потужної ескалації? Така імовірність може бути щодня. Але вважаю, що сьогодні йде залякування з деяких майданчиків, ЗМІ, що завтра буде війна. Ми повністю контролюємо наші кордони й повністю готові до будь-якої ескалації. Ми щоденно отримуємо дані він нашої розвідки й інших країн, які нас підтримують. Ми маємо розраховувати на себе. Армія у нас потужна, облаштовуємо новою технікою, збільшуємо зарплати… Ми маємо бути готовими.

Але найголовніше, що у нас є виклик не тільки з боку РФ, але і внутрішні виклики”.

Нагадаємо, тема запровадження в країні воєнного стану розганяється у медіапросторі вже давно.

Раніше в ефірі одного з українських телеканалів екснардеп Ляшко заявив, що з 1 грудня в Україні введуть воєнний стан. Він буцімто триватиме 2 місяці. Таке рішення нібито схвалять на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

Ляшко зазначав, що це робиться з метою встановлення контролю над ЗМІ, обмежити свободу слова та заборонити мітинги й інші публічні заходи.

“Задля утримання влади Зеленський і його оточення готові на все, що завгодно, зокрема й на введення воєнного стану з політичних мотивів”, — заявив Ляшко.

На думку ексдепутата, конституційним приводом для цього може стати інформація, що її українці чують щодня — концентрація російських військ біля кордонів з Україною та запланована на січень-лютий агресія з боку РФ.

“Я не заперечую російську агресію — вона вже триває восьмий рік. У нас окуповані території — Донбас і Крим. Тому якщо вони розповідають про російську агресію, нехай протрують очі”, — сказав Ляшко, додавши при цьому, що крім військової агресії, існують ще елементи гібридної війни з боку Росії.

Ляшко запевняв, що воєнний стан введуть з метою встановлення контролю над ЗМІ, обмеження свободи слова та заборони мітингів. Команда Зеленського буцімто використає як привід для цього концентрацію російських військ біля кордону України.

Згодом схожу заяву зробив скандальний нардеп від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива.

“Зеленський веде активну підготовку за останньою нагодою утриматися при владі – запровадження воєнного стану, яке вже найближчим часом оголосять в Україні. Тому вам сьогодні й згодовують історію, заїжджену ще за Порошенка – про концентрацію російських військ на кордонах і неминучий напад. Попереду провокації та загострення на Донбасі, а отже – нові жертви, якими влада розрахується за створення фейків. Ці шарлатани, у своїй агонії та страху перед покаранням підуть на все – вони не замислюючись занурять у кров країну… у злидні, голод і холод вони її вже занурили…”, – написав він тоді у своєму телеграм каналі.