Вперше в історії світу! НАТО в дикому шоці – вдалось неймовірне. Нові деталі – переможемо!

Україна вже більше, ніж 10 місяців героїчно чинить опір російським загарбникам та виганяє їх зі своєї землі. Водночас Захід та усі партнери також неабияк допомогають та надають необхідну зброю.

Наші ж захисники досить швидко освоїли сучасні зразки озброєння. Експерти стверджують, що ще жодна армія світу не отримувала стільки військової допомоги.

Про це в інтерв’ю українському виданню розповів полковник запасу ЗСУ, військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан. Він зазначив: якщо виходити з того, що раніше Захід взагалі нічого не планував передавати, крім партизанської зброї, то можна сказати, що в нас велике просування у постачанні зброї.

За його словами, ще, напевно, жодній армії в світі “з нуля” не передавали такої кількості зброї за різними напрямками. “Ні старої зброї, ні нової, ні такої кількості, як Україні зараз надають,” – сказав експерт.

Ми в цьому сенсі унікальна армія і в нас унікальні відносини з партнерами. А якщо виходити з наших “хотілок”, то вони не виконані і на 30%, – вважає Світан.

На його думку, ту зброю, яка нам потрібна, могли б збільшити втричі – і за кількістю, і за номенклатурою. Зокрема це стосується і далекобійних ракет та авіації.

Військовий експерт переконаний, що, як мінімум, кілька ескадрилій літаків ми могли б легко взяти на озброєння.

“А також далекобійні ракети. Ми могли б легко працювати і ATACMS, в нас є база та пускові установки. Але нам поки цієї зброї не дають”, – відповів Світан.

Він наголошує, що українці мають цілий спектр відчуттів – від “великого дякую” до “дайте нам те, що ми просимо”.