ВСЕ КОМАНДУВАННЯ В ПОЛОН?! Вийшли СОТНІ: білий прапор на позиції – ПУТІН, НАС ДІСТАЛО! ЗСУ в шоці

ЗСУ нещадно громлять російську армію та завдають їм рекордних втрат. Щоб врятувати своє життя російські солдати намагаються потрапити в полон чи дизертирувати. До таких заходів уже вдається навіть командування армії РФ.

Серед тих, хто здається в український полон за проектом «Хочу жити», є офіцери РФ, розповів речник програми Матвієнко.

«Хто добровільно здається, може залишитися в полоні до кінця війни. Якщо ж військового РФ взяли під час бою, він автоматично потрапляє до списку на обмін. Тому шансів не повернутися на фронт набагато більше для тих, хто здався самостійно», — розповів він. Отже, командування армії РФ свідомо іде на ризик щоб більше не повертатись на службу до Путіна.

Не виключення, що добровільна здача в полон російських військових зумовлена величезними втратами на полі бою.

Зазначимо, вивчаючи обстановку на цвинтарях у різних населених пунктах Росії, журналісти помітили, що в середньому на цвинтарях з’являються імена всіх тих, про кого повідомлялося публічно, і ще приблизно така ж кількість могил військових, про загибель яких не було згадки у ЗМІ чи соцмережах. Отже, реальна кількість загиблих може бути як мінімум удвічі вищою – тобто понад 90 тис осіб. До цього числа не входять ті, хто воював проти України у складі збройних формувань «народних республік» у Донецькій та Луганській областях.

Починаючи з жовтня 2023 року, підтверджені щотижневі втрати російської сторони почали істотно зростати – у серпні та вересні щотижня в середньому підтверджувалася загибель 360 військових. А починаючи з 9 жовтня, підтверджені щотижневі втрати зросли до 550-600 осіб. Цей стрибок збігається за часом із повідомленнями про початок нової операції зі штурму Авдіївки та інших населених пунктів Донецької області. З жовтня 2023 року до 20 лютого 2024-го підтвердилася загибель 6614 російських військових.