Все все, ЗСУ ВЗЯЛИ! Чути “Слава Україні” – капкан спрацював: НАШІ ВЖЕ ТАМ. Радій, країно!

Стало відомо, що на Лівому березі Дніпра, ЗСУ архізусиллями зайняли позиції окупантів у лісі. І це враховуючи той факт, що на лівому березі Дніпра російські окупанти штурмують позиції українських захисників, але понесли великі втрати в живій силі та техніці. Інформацію про це наразі офіційно не підтвердили, однак  у Силах оборони півдня України заявили наступне.

Протягом доби підрозділи ЗСУ відбили 17 штурмів ворога на лівобережжі Дніпра.

Після понесених втрат противник відступив на свої позиції. Зараз триває активна контрбатарейна боротьба, під час якої окупаційним військам наноситься вогневе ураження по їхніх місцях дислокації, вогневих позиціях і тилах.

Протягом минулої доби ліквідовано 36 окупантів, знищено 10 гармат, міномет, два FPV-дрони, БпЛА «Мавік-3», ретранслятор зв’язку, 10 одиниць автобронетехніки та спостережний пункт.

У той же час окупанти продовжують проводити аеророзвідку, розгортати нові спостережні пости замість знищених, тискати артилерійськими обстрілами, використовувати реактивні системи залпового вогню та дрони різних типів, включаючи ті, що оснащені осколковими боєприпасами.

Таким чином, агресор продовжує наносити удари по мирному населенню правобережної Херсонщини та прибережних громад Миколаївщини.

Протягом останньої бойової доби противник здійснив авіаційний удар із застосуванням 4 керованих авіабомб по Кринках на Херсонщині та удар керованою авіаційною ракетою Х-59 в напрямку Кропивницького. Ракету знищено силами протиповітряної оборони.

На жаль, Херсон знову опинився під масштабним артилерійським обстрілом. Противник відкрив вогонь 10 разів з різних видів зброї, обстрілявши Зимівник, Антонівку, Іванівку, Михайлівку, Львове, Тягинку на Херсонщині та Очаків на Миколаївщині. Чотири жителі Херсонщини отримали поранення. пощастило, в тих будівлях, де вразили снаряди, не було людей. Зазнано шкоди адмінбудівлі, більше десятка приватних будинків, 2 автобуси та лінія газопостачання.

Також окупанти активно використовують FPV-дрони та БпЛА різних модифікацій з уражаючими функціями. Зафіксовано 3 удари та 8 скидань осколкових боєприпасів по населених пунктах Херсонщини, зокрема у Кізомисі, Ольгівці, Новобериславі, Придніпровському, Зміївці, Саблуківці, Михайлівці та Золотій Балці. Поранено одного цивільного. За даними військових, корабельне угруповання ворожого флоту розгорнуто, і разом з ракетоносіями воно введено в базування.

Раніше повідомлялося, що ворог розуміє свої втрати в бойовій дії, тому він намагається застосовувати вогонь. Окупанти стягують реактивні системи та вогнемети на лівий берег для обстрілу Херсонщини.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України, Наталія Гуменюк.

З іншого боку, ЗСУ активно працюють над витісненням росіян подалі від правого берега і вже досягли значних успіхів у цьому напрямку.

«Ми продовжуємо бойову роботу, і за останню добу можемо похвалитися, зокрема, тим, що вдалося ліквідувати батареї системи «Ураган». Це були три автівки для випуску ракет і транспортування, і це становило суттєвий удар по ворожій силі. Нагадаю, що саме з цих систем ворог обстрілював Херсон, коли були дронова атака із реактивною атакою одночасно. Таким чином, ми продовжуємо знищувати їхню важку артилерію, гаубиці і все, що ми виявляємо», — повідомила Наталія Гуменюк.

Крім того, екс-командир роти батальйону «Айдар» Євген Дикий розповів, що російські військові кореспонденти називають бої на лівобережжі Херсонської області «боями на Херсонщині-Кримському напрямку».

Дикий підкреслив, що лівобережна Херсонщина має вирішальне значення як для Збройних Сил України, так і для росіян.

«Російські військові кореспонденти відкрито називають бої «боями на Херсонщині-Кримському напрямку». І справді, це важливо через Перекоп. До нього 60 кілометрів, і на цій відстані немає лінії оборони чи чогось подібного. Протягом двох місяців їм не вдається зібрати достатньо особового складу, щоб витіснити наш плацдарм за Дніпро. Для них це щось на зразок кістки в горлі, і вони просто не можуть протягом двох місяців набрати достатньо людей для витіснення наших морпіхів», — пояснив екс-командир роти батальйону «Айдар».