“Всі розважальні комплекси…”: Гройсман розповів, що зроблять з ТРЦ в Україні після трагедії в Кемерово

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ, Державній службі з надзвичайних ситуацій спільно з іншими органами влади розпочати масштабну перевірку шкіл, дитсадків та інших місць масового перебування людей на предмет пожежної безпеки. Про це він заявив під час засідання уряду 28 березня, передає Корупція.Інфо 

"Уряд прийняв рішення, щоб дозволити ДержНС перевіряти школи, дитсадочки, місця скупчення людей на предмет безпеки. Але очевидно, що цю роботу треба розширити. Сьогодні ми даємо від уряду доручення МВС, ДержНС спільно з іншими органами влади, місцевим органам влади розпочати масштабну перевірку торгових центрів, кінотеатрів, шкіл, садочків, дитячих клубів, – всіх місць, де перебувають люди", – сказав він.

Популярне: Будуть ходити по квартирах: Субсидіантів чекають перевірки ревізорів

Прем'єр зазначив, що деякі власники розважальних і торговельних центрів з метою економії нехтують вимогами пожежної безпеки.

"Закликаю всіх швидко перевірити, встановити проблеми і негайно їх усунути. Мені не потрібні ваші штрафи. Мені потрібна безпека людей. Мені треба, щоб люди випадково не потрапили у пастку вогню чи інших загроз", – наголосив він.

"Думаю, через місяць ми зробимо інформацію публічною щодо перевірок, також в дорученні буде зобов’язано ДержНС зробити публічний реєстр відповідності закладів заходам безпеки. Інакше просто не буде", – повідомив глава уряду.

Також Гройсман висловив співчуття у зв'язку з трагедією в Кемерові.

Пожежа в торговельно-розважальному центрі в Кемерові сталася вдень 25 березня. За даними МНС, займання виникло на четвертому поверсі, де були кінотеатр і дитячі ігрові майданчики. Слідчий комітет РФ розглядає дві версії події: коротке замикання і "застосування відкритого вогню". 

За остаточними даними МНС Росії, внаслідок пожежі загинуло 64 людини, зниклих безвісти немає. Серед загиблих 41 дитина. Станом на зараз опізнані 27 осіб.

Рятувальна операція вже завершена, сьогодні в Росії оголошено день жалоби.

Також вчора в Кемерові жителі вийшли на мітинг з вимогою оприлюднити правдиві дані про загиблих під час пожежі.